Офіс Зеленського прокоментував заяви президента про захоплення Харкова

Зеленський заявив, що Росія може захопити Харків

Президент України Володимир Зеленський висловив припущення, що Росія може окупувати Харків. Про це він розповів в інтерв'ю американській щоденній газеті The Washington Post. Відповідна новина рознеслася регіональними харківськими ЗМІ, що прокоментував прессекретар президента Сергій Никифоров.

 "Я думаю, ті, хто тиражують, не читали текст інтерв‘ю, а висмикують цю фразу. Мені здається, цей абзац самодостатній і не потребує роз’яснень. Але якщо ви питаєте, я думаю, що президент розмірковував про те, якщо, припустимо, буде ескалація, якою вона могла б бути. Це був просто приклад, гіпотетичний сценарій. Тобто, він не мав на увазі, що Харків буде окуповано", — сказав він.

Нагадаємо, Зеленський в інтерв'ю для The Washington Post заявив, що Росія теоретично може окупувати Харків на підставі захисту російськомовного населення. При цьому президент наголосив: "Це не буде просто окупацією; це буде початком великомасштабної війни".

Контекст:

Читайте також на порталі "Коментарі" - президент США Байден заявив, якщо Володимир Путін ухвалить рішення відправити свої війська в Україну, то це буде фатальною помилкою Росії. Санкційний удар торкнеться всіх життєво важливих сфер російської економіки.

Президент США заявив, що Росія може втратити важливу функцію для ведення торгівлі, якщо відбудеться вторгнення російських військ в Україну. Йдеться про банківські операції з доларами. У Кремлі відразу відповіли, озвучивши нову загрозу про те, що такі кроки Вашингтона можуть призвести до того, що в Україні розпочнеться нова "громадянська війна". Як передає портал "Коментарі", позицію керівництва РФ озвучив речник президента Росії Дмитро Пєсков.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися