У реєстрі Мін'юсту з'явилася політична партія "Блок Світличної "Разом!"

Партія Світличної має регіональні організації в більшості областей України і до перейменування називалася "Єдина сила"

У реєстрі Міністерства юстиції України з'явилася політична партія "Блок Світличної "Разом!". Примітно, що в реєстр юридичних осіб партія з'явилася ще 23 квітня. Реєстрація партії відбулася практично відразу після того, як 13 квітня колишній голова Харківської ОДА Юлія Світлична, вигравши довибори в 179-му окрузі в Харківській області, прийняла присягу народного депутата України.

Партія Світличної має регіональні організації в більшості областей України і до перейменування називалася "Єдина сила". Ця політична сила була створена в 2015 році. У тому ж році її лідер Володимир Нетребенко балотувався від неї до Київської міської ради, але не пройшов. У VI скликанні Верховної Ради він був помічником народного депутата Юрія Костенка

У якості керівника в реєстрі значиться Вікторія Шаповал, раніше працювала в уряді Юлії Тимошенко заступником міністра екології. До цього в секретаріаті партії "Батьківщина" Шаповал займалася зв'язками з громадськістю. Останні 2,5 роки вона працювала в Адміністрації президента Петра Порошенка.

Чоловік Вікторії Шаповал Андрій раніше був заступником голови Державної судової адміністрації.

За інформацією з оточення Юлії Світличної, Вікторію Шаповал і Світличну пов'язують більше 10 років дружніх відносин. Крім цього, всі члени політради партії є людьми, які так чи інакше пов'язані з Світличної. В основному за попередній роботі в Харківській області.

Незважаючи на те, що партія має представництва в багатьох регіонах, базовою областю для політичної сили буде саме Харківська область, де Світлична після майже трьох років роботи головою ОДА має високу впізнаваність і налагоджену комунікацію з місцевими елітами.




Джерело: https://minjust.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися