У Зміївській міськраді на Харківщині стало одним депутатом менше

Місцеві ЗМІ повідомляють, що Марк Юрков склав свої повноваження, але через заборону ОПЗЖ його місце так і залишиться вакантним

22 серпня на 47-й позачерговій сесії Зміївської міської ради депутати проголосували за рішення про дострокове припинення повноважень депутата Зміївської міської ради Марка Юркова. Заява від позафракційного депутата надійшла до міськради ще 27 липня.

Нагадаємо, Марко Володимирович Юрков був обраний депутатом від Харківської регіональної організації політичної партії "ОПОЗИЦІЙНА ПЛАТФОРМА - ЗА ЖИТТЯ". Позаяк діяльність цієї політичної сили заборонена судом ще 20 червня 2022 року, міська територіальна виборча комісія не може визнання обраним депутатом Зміївської міської ради  наступного за черговістю кандидата в депутати у виборчому списку цієї політичної сили.

Після складання повноважень Юрковим депутатів у Зміївській міській раді наразі 33. Сам Марко зараз знаходиться у війську.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про заклики до перевірки депутатів, які блокують перейменування міста Первомайський у Харківській області. Питання із перейменуванням міста Первомайський на Харківщині, голосування за яким вже двічі "провалювали" депутати місцевої ради, необхідно "вирішувати більш грубим способом". Таку думку в інтерв’ю "Думці" висловив керівник громадської організації "Деколонізація. Україна", громадський активіст Вадим Поздняков, інформують "Коментарі. Харків". "Я думаю, треба викликати обласному управлінню СБУ на профілактичні бесіди тих депутатів, які не хочуть перейменувати місто Первомайський. Уже другий раз голосування завалили. Це вже треба вирішувати іншим, більш грубим способом, на мою думку, і не сильно церемонитися. Це в компетенції міської ради зараз, бо не вистачає голосів. Але голосів може вистачити, якщо з ними добре попрацювати", — сказав він. Поздняков додав, що в області залишається ще "дуже багато об’єктів на пам’ятниках Другої світової війни".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися