В Харківській облраді не вистачає вже восьми депутатів: хто пішов на цей раз

Мандатів вкотре були позбавлені обранці від забороненої ОПЗЖ

На сесії обласної ради погодили заяви про складання мандатів двох депутатів, які раніше були у складі забороненої партії "Опозиційна платформа — За життя". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію видання "Суспільне. Новини".

Ганна Ващенко та Володимир Рябко, за словами голови облради Тетяни Єгорової-Луценко, склали мандати за власним бажанням. 

"Що стосується депутатів забороненої партії, в тому числі це депутати, які на цій сесії склали мандати, по них наша обласна територіальна виборча комісія не заводить нових депутатів, які були в партійному списку, бо "ОПЗЖ" — заборонена партія. Найближчим часом, я маю надію, комісія збереться, тому що в них не вистачало останнім часом кворуму для того, щоб провести засідання і завести наступних депутатів. У нас мають бути депутати від політичної партії "Блоку Кернеса" — шість депутатів, два депутати від "Блоку Світличної" і в принципі все, на від "ОПЗЖ" депутатів заводити не будуть", — каже Єгорова-Луценко.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про залишення радянської назви в одного з міст Харківщини. 28 вересня відбулася чергова сесія Первомайської міської ради. Депутати вже вчетверте провалили голосування за перейменування міста у Добродар. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на соцмережі Первомайської міської ради. "Знову піднімались питання про перейменування міста та зупинок. За Добродар знову голосів не назбиралось. Представники опозиції знову шукали свої аргументи "проти"", - зазначається в дописі на сторінці міськради. Депутат від "Блоку Кернеса - за успішний Харків" Віктор Намчук напередодні розкритикував формат голосування за нову назву Первомайського. Він не визнає результатів голосування, оскільки, на його думку, в ньому брало участь замало людей. "Депутати своєю позицією дали зрозуміти, що ми підтримаємо ту назву, яку підтримує більшість городян. Для цього треба провести нормальне громадське слухання, не один тур у турборежимі, а у два тури. І організувати нормальну демократичну топонімічну комісію і закрити це питання", - зауважив Намчук.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися