Бюджет Харкова формуватимуть по-новому: які програми у пріоритеті

Ігор Терехов розповів про необхідність збалансувати бюджетні витрати

Місцева влада робить все для того, щоб підтримувати оптимальний баланс видатків на війну та життя харків’ян у тилу. Про це розповів Харківський міський голова Ігор Терехов, повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради. 

Очільник міста розповів, що всі зусилля українців насамперед мають бути спрямовані на підтримку армії, оскільки від цього залежить перемога України в повномасштабній війні. 

“Нам потрібно зберегти емоції людей та  мінімізувати їхню втому від війни. І ми вдячні нашим військовим, які дають нам таку можливість та захищають наше право на нормальне життя. У всьому потрібно знаходити розумний баланс. Так, пріоритет - це перемога, але потрібно так збалансувати бюджетні витрати, щоб вистачало на все”, - зазначив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, на які потреби витрачають гроші з бюджету Харківської області. Начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів, що забезпечення військових та оборони області - загальний пріоритет влади області.

Олег Синєгубов на брифінгу розповів про видатки обласного бюджету за 2023 бюджетний рік. За його словами, першочергова стаття видатків бюджету – забезпечення потреб військових. У 2023 році ці видатки сягнули майже 36% загальної частини бюджету – 1,262 млрд грн.

Загалом видатки бюджету Харківщини склали 9,113 млрд грн, в тому числі 3,328 млрд – видатки загального фонду без трансферів. З них 405,568 млн грн пішли на фінансування Програми територіальної оборони області. Профінансовано будівництво 64 оборонних споруд на більш як 83 млн грн. Крім того, майже 322 млн грн витрачено на матеріально-технічне забезпечення підрозділів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися