"Необхідно в найкоротші терміни розробити конкретну модель відновлення економіки країни", - Світлична

Нардеп вимагає від уряду чіткої стратегії щодо захисту вітчизняних підприємців

Протягом останнього тижня на Харківщині фіксується велика кількість нових випадків COVID-19. Так, станом на 6 серпня відзначається 4381 випадок.

Народний депутат Юлія Світлична стурбована епідеміологічною ситуацією в Харківському регіоні та по всій Україні. Примітно, що в світі прогнозують другу хвилю COVID-19 вже на початку осені. Світлична наполягає на тому, що крім підготовки сфери охорони здоров'я, держава повинна підготуватися до захисту економіки, підтримати підприємців і виробників.

"Лідери ЄС вже домовилися про пакет допомоги на відновлення економіки своїх країн в 1.8 трлн євро і мають чіткий алгоритм подальших дій по боротьбі з негативними економічними наслідками. Європа повноцінно готується до другої хвилі коронавірусу, а Україна? Вважаю, що ні", - зазначила нардеп.

На сьогоднішній день Харківщина знаходиться в жовтій зоні карантину. Однак через те, що останні 6 днів перевищені показники рівня захворюваності COVID-19, наш регіон можуть перевести в червону зону. Це означає, що з понеділка в Харкові знову можуть заборонити роботу громадського транспорту, ТРЦ, ресторанів, кафе, навчальних закладів та дитячих таборів.

Юлія Світлична обурена тим, що уряд не виносить до порядку денного актуальні для людей питання. Крім того, не існує навіть програми дій уряду, немає жодної зрозумілої стратегії підтримки виробників.

"Переконана, що необхідно вже зараз, в найкоротші терміни, виробити конкретну модель відновлення економіки, обговорити її з бізнесом і забезпечити чітку комунікацію з суспільством", - заявила Світлична.

Народний депутат також пообіцяла, що вимагатиме від уряду зрозумілих і ефективних дій по захисту національного виробника і підприємців.

Нагадаємо, Юлія Світлична закликала підтримати бізнес Харківській області під час пандемії.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися