Харківський авіазавод не віддаватимуть у концесію, - Шмигаль

Прем'єр-міністр визнав, що ХДАВП має велику кількість боргових зобов'язань

Сьогодні до Харкова прилетів з робочим візитом прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Так, він вже відвідав Харківський авіазавод.

Як передає Depo. Харків, під час брифінгу Шмигаль заявив, що державне авіаційне виробниче підприємство не віддаватимуть у концесію.

"Концесія підприємства не розглядається. Ми говоримо про розвиток державних підприємств і ефективне їх управління", - сказав Шмигаль.

Він визнав, що ХДАВП має велику кількість боргових зобов'язань, у тому числі багатомільйонні борги із зарплати, які становлять половину боргів по області.

"Щодо списання боргів - це також буде предметом обговорення робочої групи, відповідні законопроекти підготовлені. Нажаль, ми сьогодні подивилися, в уряд вони не надходили, але такі законопроекти є. Або в рамках бюджету цього року, або в наступному році треба буде їх виносити в парламент", - зазначив прем'єр-міністр.

Шмигаль наголосив, що для ХДАВП в цьому році критично важливою є реструктуризація цих боргів. За словами прем'єр-міністра, це дасть можливість затвердити, власне, план санації підприємства і розблокувати роботу підприємства, наповнити його замовленнями.

Читайте також: У Харкові оборонним заводам продавали вкрадені у військових деталі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися