Ще один заступник губернатора Харківської області з команди Олексія Кучера може опинитися в центрі скандалу

Заступник губернатора Руслан Тихонченко вказав у декларації, що придбав біткоїни на 77,5 тисяч доларів при сукупному доході сім'ї в 77 тис. грн

Заступник губернатора Харківської області Олексія Кучера – Руслан Тихонченко – у своїй декларації вказав, що володіє 20 біткоїнами. На це в "Антикорупційному блоці" заявили, що чиновник занизив вартість криптовалюти на 1 млн грн, і задаються питанням: за яким курсом Тихонченко підраховував ціну.

Як повідомляють в "Антикорупційний блоці", заступник губернатора зазначив у декларації, що придбав біткоїни 15 листопада 2018 року на суму 77,5 тисяч доларів, що в перерахунку на національну валюту становить 2 100 000 грн. В іншій графі сказано, що сукупний дохід сім'ї Тихонченко склав лише 77 тис. грн. "Згідно з курсом біткоїна на дату придбання, 20 біткоїнів коштували 3 10 0000 грн, а це на 1 млн грн більше, ніж зазначено у декларації заступника голови", - пишуть активісти, нагадуючи, що з 1 січня набули чинності зміни до закону "Про запобігання корупції" щодо декларування криптовалюти. Факти можливих порушень "Антикорупційний блок" виклав у заяві в Національне агентство з питань запобігання корупції.

Згідно з даними аналітичного порталу Youcontrol, на момент покупки біткоїнів Руслан Тихонченко був співвласником фірми ТОВ "Прайд-Енерго", яке отримало в оренду котельню від Чкаловської селищної об'єднаної територіальної громади та нібито не сплачувало орендну плату протягом 5 місяців: з липня по листопад 2018-го. У "Антикорупційному блоці" запевняють, що керівники фірми обіцяли, що оплата буде в листопаді, але свої зобов'язання не виконали, лише погасивши частину боргу в грудні. "ТОВ "Прайд-Енерго" погасило частину боргу в сумі 100 тис. грн, а заборгованість за договором станом на 01.02.2019 була 166 тис. грн. Після цього прокуратура подала позов до ТОВ "Прайд-Енерго" про стягнення цих коштів і виграла справу у двох інстанціях", - йдеться в заяві активістів. Посилаючись на постанову Дзержинського районного суду Харкова, громадські діячі стверджують, що віце-губернатор Руслан Тихонченко, будучи директором компанії ТОВ "Компанія "Прайд", нібито вчинив порушення у веденні бухгалтерського і податкового обліку, що призвело до заниження суми податку і несплати в бюджет 310,2 тис. грн у грудні 2018 року. Однак виробництво було закрито у зв'язку із закінченням строків розгляду.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися