У Харківській області заморозили будівництво сучасного онкоцентру, розпочате при Світличній

Жителі Харківщини вже в 2022 році змогли б отримувати якісне лікування онкозахворювань

Народний депутат Юлія Світлична розкритикувала владу за зупинене будівництво сучасного онкологічного центру в Харківській області. Адже, якби не заморозка проекту, жителі області і інших регіонів України вже в 2022 році змогли б отримувати якісне лікування онкологічних захворювань.

Нагадаємо, будівництво нового та сучасного онкологічного центру в Харкові було повністю зупинено в січні цього року. Примітно, що Юлія Світлична разом з проектувальниками, будівельниками, лікарями і громадськістю розробила унікальний проект сучасного онкологічного центру - як за умовами лікування, так і з медичного обладнання. У 2019 були розпочаті активні будівельні роботи, які були забезпечені фінансуванням, прийняті всі необхідні рішення місцевих рад і органів виконавчої влади, проведені успішні переговори з європейськими партнерами про допомогу з медичним обладнанням.

Так, загальнобудівельні роботи повинні були завершитися в 2021 році, а ще через рік були б вирішені питання з благоустроєм медичної частини.

"Зупинка будівельних робіт на весь 2020 і повна безпорадність обласної влади вкрали у людей не менше року. Я категорично проти такого управління і такого ставлення до людей. Зупинене будівництво онкологічного центру потрібно негайно відновити вже в цьому році. Треба будувати, а не обіцяти!" , - заявила Світлична.

Раніше повідомлялося, що генеральний директор КНП "Обласний центр онкології" Денис Скорий заявив, що йде на місцеві вибори в Харкові та області разом з командою народного депутата України Юлії Світличної.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися