На голови ХОДА Олексія Кучера подали в суд: подробиці

Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Кучера щодо проведення конкурсу на посаду голови обласного відділу охорони здоров'я

Харківський окружний адміністративний суд відкрив провадження за позовом щодо керівника Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера. Про це передає Харків Times, посилаючись на рішення суду від 15 вересня 2020 року.

У документі йдеться, що у позивача, який в рішенні суду зазначено як Особа 1, є три претензії до глави ХОДА. Всі вони стосуються недавнього рішення Кучера про проведення конкурсу на посаду голови обласного відділу охорони здоров'я.

Так, позивач просить суд визнати протиправним та скасувати розпорядження губернатора області "Про підбор за призначенням на вакантну посаду державної служби категорії "Б" - директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації".

Крім цього позивач вважає, що Кучер вчинив незаконно, коли не став розглядати кандидатуру позивача на посаду директора Департаменту охорони здоров'я обладміністрації. Позивач просить суд визнати протиправною бездіяльність Кучера і зобов'язати його розглянути кандидатуру Особа 1, запропоновану конкурсною комісією за результатами процедури конкурсного відбору шляхом прийняття рішення про визначення переможцем Особа 1 і видання розпорядження про призначення Особа 1 на посаду директора Департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації.

Розглянувши позовну заяву, суд ухвалив рішення про відкриття спрощеного провадження без виклику сторін на судове засідання.

"Постанова набирає законної сили з моменту його підписання суддею, однак, може бути оскаржено в зв'язку з порушенням правил підсудності протягом п'ятнадцяти днів з дня складання", - йдеться в рішенні суду.

Згідно з розпорядженням голови Харківської облдержадміністрації від 10 вересня був оголошений відбір на посаду глави обласного управління охорони здоров'я та умови проведення відбору. Також документ уповноважував заступника губернатора Олександра Скакуна на проведення співбесід з претендентами.

picture

Нагадаємо, директор Департаменту охорони здоров'я Харківської обласної державної адміністрації Вадим Іванніков звільнився з посади глави обласного відділу охорони здоров'я. Відповідне розпорядження 10 серпня підписав голова ХОДА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися