Кернес переніс інсульт і втратив дар мови, - Родзинський

Громадський діяч звернувся до міськради з проханням, щоб вони оприлюднили правдиву інформацію про стан здоров'я міського голови

Громадський діяч і адвокат Анатолій Родзинський стверджує, що мер Харкова і кандидат на посаду міського голови Геннадій Кернес переніс інсульт, в результаті якого втратив здатність говорити. У зв'язку з цим Родзинський звернувся до Харківської міської ради, щоб там оприлюднили правдиву інформацію про стан здоров'я міського голови.

Як повідомив Анатолій Родзинський в четвер, 8 жовтня, на брифінгу біля Харківської міськради, інформація про втрату мови Геннадієм Кернеса надійшла з берлінської клініки Charite, в який мер Харкова зараз проходить лікування.

"По абсолютно точній інформації з німецької клініки Charite, в якій на сьогоднішній день проходить лікування мер Харкова Геннадій Кернес, наслідком перенесеного їм інсульту є втрата мови. Тобто мер Харкова Геннадій Кернес не в змозі говорити. Чи зміниться ця ситуація в майбутньому - не може передбачити ніхто: ні лікарі, ні будь-хто інший", - зазначив Родзинський.

На думку громадського працівника, оточення Кернеса приховує правду про стан здоров'я мера, прикриваючись тим, що в клініці Charite заборонено використання гаджетів. У той же час в інтернеті можна виявити безліч фотографій російського опозиціонера Олексія Навального з палати берлінської клініки.

"Сьогодні я вирішив звернутися до Харківської міськради, щоб вони розповіли правду про стан здоров'я мера. Більш ніж три тижні про стан здоров'я Кернеса немає ніяких достовірних фактів. Сім'я мера і його друзі дитинства постять в соціальні мережі інформацію про те, що з мером все в порядку, про те, що в клініці Charite неможливо сфотографувати або зняти відео. Але це все неправда", - зазначив адвокат.

Як стверджує Родзинський, оточення Кернеса - а саме віце-мер Ігор Терехов, секретар міської ради Олександр Новак, директор КП "Ритуал" Євген Журавльов і друг дитинства Павло Фукс - скористалося станом здоров'я мера, щоб "отримати контрольний пакет управління в місті - монобільшість в міській раді ", - заявив Родзинський.

Адвокат стверджує, що від харків'ян хочуть приховати правду, що Кернес вже не в змозі управляти містом. Відповідно, харків'яни не знаючи цього, голосуватимуть за мера і партію, яка називається іменем мера - блок Кернеса "Успішний Харків". Крім того, на думку громадського діяча, вищезгадані соратники Кернеса скористалися його відсутністю, щоб "здійснювати різні корупційні дії, прикриваючись мером".

Громадський діяч також підкреслив, що якщо Кернес переможе на виборах і не зможе управляти Харковом за станом здоров'я, результати таких виборів неможливо буде оскаржити.

"Саме на це і розраховує оточення мера, яке хоче таким чином відправити мера лікуватися в Німеччину, Ізраїль, в "Національ". А самі вони будуть безпосередньо керувати Харковом", - запевнив Родзинський.

Раніше повідомлялося, що в Харкові міська виборча комісія зареєструвала всіх кандидатів в депутати міської ради від "Блоку Кернеса - Успішний Харків".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися