Банк подав до суду позов проти Харківського метрополітену і Парку Горького на 6,5 млн євро, - Ігор Черняк

Депутат міської ради Черняк протягом восьми років піднімав питання про необхідність погашення суми основного боргу

"Промінвестбанк" звернувся до суду із позовом до Парку Горького та Харківського метрополітену. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат Ігор Черняк.

Йдеться про повернення коштів за договором кредиту, який Харків у свій час отримав для реконструкції Парку Горького. Майновим поручителем за цим кредитом став Харківський метрополітен. Як розповів Черняк, у банківську заставу було також передано приміщення міськвиконкому, Палац Спорту та декілька колишніх дитячих садочків.

"Останні 8 років Парк Горького платив переважно лише відсотки по кредиту. Як депутат міськради, я кожного року піднімав питання про необхідність погашення суми основного боргу, проте Кернес і Ко діяли за принципом "після нас хоч потоп"", - зазначив Ігор Черняк.

picture

Відомо, що сума заявлених банком вимог складає 6,5 мільйонів євро та 52 мільйони гривень. Зі слів Черняка, якщо Харків не віддасть борг, то в межах процедур примусового стягнення банк може задовольнити свої вимоги за рахунок майна Парку Горького та Харківського метрополітену.

"Очевидно, що ця судова справа по кредиту на Парк Горького - це лише перша ластівка. Адже, насправді, зворотною стороною красивих фонтанів та крутих атракціонів є мільярдні борги, сотні кредитів та десятки об‘єктів майна у заставі. І коли всі вимоги кредиторів будуть пред‘явлені, то з‘ясується, що останні 10 років Харків вели до успіху, а привели до банкрутства!", - підсумував Черняк.

Раніше повідомлялося, що кандидат на посаду мера Харкова Ігор Черняк викликає опонентів на дебати.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися