Харківська міськрада ухвалила бюджет міської територіальної громади на 2021 рік

"За" проголосували 55 народних обранців із 67 присутніх

На сесії Харківської міськради VII скликання депутати проголосували "за" проєкт бюджету Харківської міської територіальної громади на 2021. Про це повідомляє Суспільне.

"За" бюджет проголосували 55 депутатів з 67 присутніх, "проти" - 1 депутат, 8 утрималися.

Як говорилося раніше витрати бюджету складуть 15,6 млрд грн. Заступник Харківського міського голови - директор Департаменту бюджету і фінансів Тетяна Таукешева зазначила, що стратегічними напрямками в бюджеті 2021 стали будівництво метрополітену, оновлення комунального транспорту, реконструкція зоопарку і реконструкція будівель "Прозорий офіс".

Чи не голосувати за бюджет закликав позафракційний депутат Ігор Черняк. Він зазначив, що за бюджет 2021 голосує старий склад депутатів. А місто зараз стало Харківською міською територіальною громадою.

"Виникає питання, наскільки законно нам з вами приймати бюджет для тієї громади, інтереси якої ми з вами не уявляємо? ... На мою думку, можуть бути підстави для оскарження рішення, за які ми голосуємо", - зазначив Черняк.

Він додав, що місто також виділив недостатньо коштів на медицину в умовах епідемії.

"У нас понад 900 млн передбачено програмою на 2020 рік і 400 млн з хвостиком на 2021 рік. Звісно, тут не враховані субвенції, які ми будемо отримувати чи які передбачені держбюджетом, але питання в іншому: що ми своїх коштів на медицину передбачаємо на 23 млн менше ніж у попередньому році... І ми бачимо шалені кошти, які будуть іти на будівництво нового іміджевого проєкту міськради — дороги через "Барабошово." У цьому бюджеті вже мова йде про сотні мільйонів гривень, якщо до дороги додати ще будівництво нового міського ринку", - зазначив Черняк.

При цьому перший заступник мера Ігор Терехов закликав підтримати бюджет на 2021 рік.

"Перш за все ми зобов'язані прийняти цей бюджет. Чи досконалий він? Відповідь: ні, звісно, не досконалий. Але у світі немає нічого досконалого. Чи буде він змінюватися? Відповідь: звісно, буде. Ми будемо вносити туди корегування"", - зазначив Терехов.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Регламент Харківської міської ради хочуть внести поправки. Пропоновані зміни дадуть можливість провести першу сесію міської ради VIII скликання без присутності новообраного мера Геннадія Кернеса. З середини вересня він лікується в німецькій клініці "Шаріте" від COVID-19 і ускладнень, які викликав коронавірус.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися