У Харкові еліти заздалегідь планували, що будуть робити після смерті Кернеса - політтехнолог

Харків чекає зіткнення інтересів різних сил

Відомий політтехнолог Олег Постернак поділився своєю думкою про проблеми, які тягне за собою смерть Геннадія Кернеса. Про це він розповів "Телеграфу".

"Думаю, можлива смерть Кернеса була для частини харківської еліти очевидною - і завчасно готувалися сценарії поведінки", - вважає експерт.

Також Постернак зазначив, що якщо не будуть досягнуті домовленості по меру. Те місто чекає зіткнення інтересів команди Кернеса, яку зараз очолює Терехов, відомого харківського бізнесмена Ярославського, групи Фельдмана, групи Райнін-Світличної, міністра внутрішніх справ Авакова та Офісу президента з його свитою "слуг".

"Позачергові вибори мера Харкова відповідно до статті 194 Виборчого кодексу України призначаються Верховною Радою не пізніше ніж у 90-денний термін з моменту дострокового припинення повноважень міського голови, - нагадує Олег Постернак. - Закон "Про місцеве самоврядування" (стаття 42) також визначає, що повноваження міського голови після дострокового їх припинення здійснює секретар міської ради. Зараз це Терехов. Не пізніше, ніж через 15 днів після смерті попередника, в.о. міського голови зобов'язаний звернутися до Верховної Ради з клопотанням щодо призначення позачергових виборів мера. Однак, практика свідчить, що навіть після надходження відповідних звернень Рада може свідомо не вкластися в 90-денний термін призначення виборів ", - пророкує політтехнолог.

У приклад Постернак привів смерть мера Луцька у 2017 році, де позачергові вибори так і не були призначені. Більш того він вважає, що вирішальну роль зараз буде грати домовленість Офісу президента і промислово-фінансових груп, що бажають розділити спадщину Кернеса у своїх інтересах.

Нагадаємо в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу пішов з життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Про це повідомили його найближчі родичі та друзі в соціальних мережах.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися