Світлична заявила, що збільшення тарифів це неадекватний підхід влади до вирішення проблем

Світлична сказала, що в уряді не в змозі справлятися з економічними питаннями самостійно, а свої проблеми перекладають на людей

Народний депутат України Юлія Світлична поспілкувалася з людьми в Харкові, Краснограді та Зачепилівці, які були обурені тарифами. Після цього чиновниця прокоментувала ситуацію на своїй сторінці в Facebook.

За словами Світличної, МВФ, як кредитора української економіки, завжди цікавила тільки збалансованість доходів і видатків державного бюджету. Тобто, якщо рівень тарифів веде до падіння доходів бюджету через зниження прибутковості одного з найбільших платників податків - Нафтогазу, то дійсно необхідно знаходити механізми компенсації недонадходжень. Також Юлія уточнила, що підвищення тарифів - це не єдиний варіант розв'язання проблеми.

"Збільшення тарифів -" лобове "і в даних умовах, повністю неадекватний підхід. Якщо уряд не в змозі справлятися з економічними питаннями самостійно, то абсолютно неприйнятно перекладати цю проблему та непіднімний фінансовий тягар на людей. Головна причина ситуації, що виникла з тарифами - не обставини на світовому ринку енергоносіїв або вимоги міжнародних організацій, а повна некомпетентність уряду та корумпованість енергетичної системи нашої країни ", - написала депутат.

Також вона зазначила, що компетентний уряд і "зачистка" всіх корупційних ланок цілком можуть забезпечити справедливу ціну, як на газ, так і на електроенергію. При цьому справедливу, як для держави, так і для людей.

Нагадаємо, "тарифні протести" почалися в Україні з січня 2021 року, а самі ціни підняли 1 січня. У Харківській області протестанти вийшли 15 січня і перекрили дві державні траси - Харків-Київ в Пісочині та Харків-Сімферополь в районі Краснограда. У той же день до акції приєдналися харків'яни, а також жителі Вовчанського, Балаклійського, Харківського, Валківського, Красноградського і Лозівського районах області.




Веревкин

12 березня 2021, 09:52

Аня, а как так? Я решаю в царстве что и сколько кому, и себе любимому, минималку? Не гоже , они же солнцеликие...

Самуил Яковлевич

24 лютого 2021, 07:43

Я помню её однофамилица пела: "ПОМОГИ МНЕ...." Эта поддержала песню

Гость

15 лютого 2021, 13:59

Светличная очередная балаболка и популистка, мы такие заявления слышим постоянно,а воз и ныне там

Аня

13 лютого 2021, 05:48

Правительство решило снять с народа последние штаны!!! Себе они сделали европейские зарплаты, а народу минималку, которые не все получают, а пенсионеров тоже европейские пенсии, пусть себе снизят зарплаты, до минемалки, и экономика подымиться, и хватить денег в бюджете.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися