"Перемогти на виборах мера Харкова є шанси лише у двох": соцопитування

Лише Михайло Добкін та Ігор Терехов мають шанси вийти до другого туру виборів на посаду міського голови, у обох приблизно однакова підтримка населення

За даними соцопитування, яке проводила у Харкові маркетингова агенція УкрСоцСтандарт (UkrSocStandart), на позачергових виборах харківського мера можуть перемогти лише два кандидата: Михайло Добкін чи Ігор Терехов. Останні кандидати, згідно даних, зможуть набрати не більше 10% голосів.

Серед ймовірних кандидатів, які прийматимуть участь у виборах міського голови, харків'янам було запропоновано 12 кандидатів. Із тих, хто збирається прийти на вибори, 33,6% опитаних проголосували б за Михайла Добкіна, а 28,5% - за Ігоря Терехова. Найближчі їхні конкуренти - це Юлія Світлична із підтримкою 10,8% та Олександр Фельдман - 9,6%.

picture

Якби відбувся другий тур і до нього все ж таки потрапила Юлія Світлична, харків'яни віддали б їй 23,1% або 22,1%, якби вона змагалася з Ігорем Тереховим або Михайлом Добкіним відповідно.

Між двома найбільш вірогідними кандидатами Добкіним та Тереховим відбуватиметься запекла боротьба, адже їхня підтримка приблизно однакова: 35,6% - за Ігоря Терехова та 38,8% - за Михайла Добкіна.

Якщо вибори мера відбуватимуться у два тури, то на перший не планує йти майже 15% населення, а на другий - вже 25,6%.

Також у мешканців запитали, чи чули вони взагалі щось про політиків, які могли б взяти участь у виборах мера. Серед тих, кого знає більша половина опитаних, опинилися лише 7 з 19 громадських діячів: Михайло Добкін, Олександр Фельдман, Юлія Світлична, Ігор Терехов, Олександр Ярославський, Андрій Лесик, Євген Мураєв.

picture

Серед респондентів - 1244 мешканці з усіх районів Харкова від 18 років. Розмір похибки складає не більше 3%.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали про те, що в Офісі Президента повідомили про дату виборів у Харкові. Представник ОП повідомив, що через те, що була плутанина з документами, вибори відбудуться восени.



Алексей

23 лютого 2021, 14:58

На выборах на втором месте после Кернеса шёл Фельдман! На него вся надежда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися