"Це частина національної ідеї": губернатор Харківщини прокоментувала події в Криму

Повернення Криму повинен бажати кожен свідомий громадянин Української держави, тому необхідно пам'ятати події, які відбувалися там у 2014 році

На сайті Харківської обладміністрації з'явилося звернення губернатора Айни Тимчук щодо відзначення Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

За словами голови ОДА, повернення Криму Україні є важливою метою президента Володимира Зеленського.

"Це бажання і громадянська позиція кожного свідомого громадянина нашої держави. Більше того, це вже є частиною національної ідеї. Впевнена, що день, коли український прапор підніметься над Кримським парламентом у Сімферополі, обов'язково настане. Крим - це Україна", - заявила Айна Тимчук.

Губернатор повідомила, що цей день у 2014 році став символом спротиву окупації півострову, яка триває вже сім років. Тоді представники Меджлісу прийшли під стіни кримського парламенту на знак захисту територіальної цілісності України.

За її словами, переслідування корінного населення півострову, кримських татар, які не визнали окупацію, заборона представницького органу кримськотатарського народу - ці та інші порушення прав людини та норм демократії є недопустимими у цивілізованому світі.

Губернатор запевнила, що наразі Україна докладає усіх зусиль, аби об'єднатися з міжнародною спільнотою та повернути Крим Україні, а також примусити Росію відповісти за усі злочини. Тимчук вважає, що світові лідери у цій боротьбі виключно на боці України.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що Харківський суд зобов'язав інтернет-провайдерів заблокувати доступ до проросійських каналів Telegram, які залучали українців до розповсюдження маніпуляцій та деструктивної роботи в українському інформаційному просторі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися