Харківський суд наказав провайдерам заблокувати російські Telegram-канали: чиї "інсайди" під забороною

Заборона ґрунтується на розслідуванні Управління СБУ у Харківській області, яке розкрило проросійську агентурну мережу у Telegram

Харківський суд Київського району зобов'язав заблокувати доступ до телеграм-каналів, які харківська СБУ звинуватила у роботі на російські спецслужби, про це повідомляє Національна комісія регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ).

"Накласти арешт на майнові права інтелектуальної власності, які виникають у користувачів мережі Інтернет при використанні Telegram-каналів: "Резидент", "Легитимный", "Картель", "Сплетница" шляхом зобов`язання Інтернет-провайдерів, операторів, провайдерів телекомунікацій, що здійснюють діяльність на території України, закрити до них доступ", - йдеться у повідомленні.

Бути поновленим доступ зможе лише після скасування арешту майна відповідно до КПК України. Виконати ці вимоги провайдери мають одразу після оголошення ухвали. Втім, означені канали або їх власники мають право оскаржити рішення у Харківському апеляційному суді впродовж наступних 5 днів.

Рішення Харківського суду базується на даних, які отримали в результаті операції з викриття і документування протиправної діяльності оперативники харківської СБУ та Харківської облпрокуратури.

Згідно цих даних, було викрито потужну агентурну мережу, яка залучала громадян України до адміністрування каналів у Telegram, які були покликані дестабілізувати ситуацію в Україні.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про операцію, яку проводила СБУ в Харкові, аби зловити агента російської ФСБ. Чоловіка завербували під час його подорожей в Росію, він намагався викрасти інформацію про розробку українського танку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися