В ОПЗЖ розробили програми реконструкції старого житла в Харкові

У Харкові депутати з ОПЗЖ розробили дві програми та запропонували три варіанти її реалізації

Представники "опозиційну платформу - ЗА ЖИТТЯ" в Харкові розробили дві програми, які стосуються реконструкції старого житла та передачі відомчих будинків у комунальну власність міста. В рамках програми реконструкції старого житла депутати пропонують три варіанти її реалізації.

"Перший сценарій - це ліквідація таких будинків з подальшим будівництвом на їх місці новобудов. Другий - це реконструкція будинку: утеплення, ремонт даху, заміна комунікацій, забудова нових поверхів. Третій - модернізація: заміна вікон та дверей, утеплення, створення безбар'єрного доступу. У різних випадках реалізація проходить з відселенням та без відселення мешканців", - зазначив член Політради, депутат міськради партії "опозиційну платформу - ЗА ЖИТТЯ" Андрій Спаський.

Він зазначив, що в першому випадку програма реалізується спільно з інвестором-забудовником. Місто у всіх сценаріях забезпечує нове та реконструйоване житло комунікаціями, житлові райони - інфраструктурою.

Друга програма стосується прийняття-передання відомчих житлових будинків у комунальну власність міста. За словами Андрія Спаського, мова йде про будинки, які раніше належали підприємствам та організаціям, а сьогодні фактично виявилися покинутими.

"Вони не перебувають ні на чиєму балансі та мають великі, а іноді катастрофічні комунальні проблеми, які нікому вирішувати. У Харкові таких будинків понад дві тисячі ", - зазначив Андрій Спаський.

За словами депутата Харківської міськради фракції ОПЗЖ Віктора Фесуна, мета програми - не просто передати на баланс міста ці будинки, але й відновити їх.

"В рамках програми передбачено заміну комунікацій, ремонти та реконструкції, утримання під'їздів, ліфтів та прибудинкових територій та інше", - повідомив Віктор Фесун.

Реалізація програми зможе вирішити ще одну, не менш важливу задачу. Мешканці відомчих будинків після передачі їх в комунальну власність зможуть приватизувати свої квартири. Обидві програми будуть розглянуті на робочих групах та надалі винесені на комісії та сесію міськради.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися