У Верховній Раді висунули вимоги Харьківській міській раді: чого вимагає парламент

Позачергові вибори мера мають бути призначені якнайшвидше, задля добробуту мешканців міста

Верховна Рада вимагає призначити дату виборів мера у Харкові. Про це  на пленарному засіданні заявив нардеп від "Слуги Народу" Олександр Бакумов.

За його словами, на сьогоднішній день до порядку денного Верховної Ради так і не включене питання про призначення позачергових виборів у місті.

"Я закликаю харківську місцеву владу, Секретаря та депутатів харківської міської ради підготувати повний перелік документів і спрямувати його до Верховної Ради України, щоб ВР могла призначити позачергові вибори в місті Харкові", - заявив Бакумов.

Нардеп повідомив, що окрім переписки між профільним комітетом ВР та місцевою владою Харкова, більше нічого не відбувається, тому Рада не може призначити дату.

Він звернувся до народних депутатів, які представляють Харків та Харківську область із закликом сприяти якнайшвидшому вирішенню проблеми з виборами у першій столиці.

"Я впевнений, що ці депутати розуміють і знають, що Харкову необхідно обрати нового міського голову", - зазначив Бакумов.

Нардеп заявив, що територіальна громада Харкова має право зробити свій вибір.

Згідно законодавства вибори можна призначати лише на весну чи на осінь. Втім, за словами заступника керівника ОП Кирила Тимошенко, до Верховної Ради у січні так і не поступило свідоцтво про смерть обраного мера Геннадія Кернеса, тому призначити вибори на найближчий час - навесні - не вдалося. "Коментарі" повідомляли, що Тимошенко припустив, що із надісланими документами відбулася плутанина і вони загубилися.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися