"У мене до нього багато претензій" - Аваков показав свою книжку та пробачив Кернеса

Міністр запевнив, що ніколи не зачіпав колишнього мера Харкова, та що в них були різні погляди на життя

В останньому інтерв'ю передачі "В гостях у Дмитра Гордона" міністр МВД Арсен Аваков багато уваги присвятив своїм відносинам із колишнім мером Геннадієм Кернесом та подіям у Харкові у 2014 році.

"Він зробив мені багато поганого. Поки він хворів, ми з ним розмовляли декілька разів. Наш спільний приятель сказав мені: поговори з ним, адже так більше не може продовжуватися. Я сказав: що ви хочете? Він -  мер міста, я його не чіпаю. Хай робить те, що має робити, а я його пробачив за те, що стосується особисто мене", - розповів Аваков.

За словами міністра, Кернеса як людину йому не жаль.

"Я його знав з давніх періодів, коли він виходив із в'язниці, коли займався бізнесом, коли ми були з ним партнерами в телеканалі, коли ми з ним разом виступали на Харківському майдані проти беззаконня Кушнарьова, коли він забороняв мовлення каналу Кернеса. Я бачив усю динаміку розвитку, мені щось не подобалося, ми посварилися, потім пішло далі", - зазначив Аваков.

Він повідомив, що усе це було давно і зараз не має значення.

"У мене до нього багато претензій, і не лише в мене", - підкреслив він.

Аваков також розповів, що конспірологічна версія про події 2014 року у Харкові, є лише байкою.

Згідно цієї теорії, на початку 2014 року Кернес, Добкін, Демент та Фукс заключили угоду з Росією щодо здачі Харкова за 2 млрд доларів. Через дії Авакова, у них нічого не вийшло, і росіяни почали вимагати назад аванс, який був вже сплачений. Добкін та Фукс аванс повернули, а Кернес та Демент відмовилися, через це одного з них підстрелили, а іншого вбили.

Також Арсен Аваков продемонстрував свою книгу про події 2014 року у Харкові та зазначив, що дуже не хотів пригадувати цю історію, але вирішив, що люди мають знати правду.

"Тут і фото є, де Гена Кернес і Добкін на фоні російського прапору", - підкреслив Аваков.

За його словами, у книзі він "дозволив собі" розсекретити деякі телефонні розмови та документи того часу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" розповідали, що саме Аваков у співпраці з Ігорем Тереховим зацікавлені у затягуванні призначення позачергових місцевих виборів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися