Добкін заявив, що Янукович проявив слабкість, коли не розігнав Майдан: Після цього еліти швидко «перевзулися»

Добкін вважає, що ідеї Галичини не можна тягнути на всю Україну

Колишній мер Харкова Михайло Добкін розповів, що не підтримує Майдан та пояснив, чому експрезиденту Януковичу довелося тікати з країни. Цим він поділився в інтерв'ю "Бабелю".

"Перша особа держави має володіти беззаперечним авторитетом. Він, цей авторитет, тримається переважно на страху. Щоб тебе боялися, тобі повинні бути підконтрольні всі політичні еліти. З тобою має рахуватися вищий склад судової влади, тебе повинні визнавати президентом прокурори. До середини січня 2014-го будь-яке рішення Януковича, що межувало із законом, могли виконати. Коли стало пізно розганяти протестувальників, люди зневірилися в ньому. Почали влаштовувати свою долю, знаходити контакти з новою владою. Він втратив вплив. Ми в Харкові так не робили, я так не робив. Тому я токсичний для будь-якої постмайданної влади", - розповів Добкін.

Також Добкін пояснив, чому в Луганську та Донецьку багато хто не був згоден з ідеями Майдану.

"Ідеї Майдану побудовані на націоналізмі, а це ідеологія Галичини. Ну, неможливо це тягнути на всю Україну. Після розпаду СРСР потрібно було поділити українців на субнаціональності: галичан, слобожан, причорноморців, але всім дати одне громадянство — українське", - зазначив Михайло і додав, що це не федералізація, а культурна децентралізація.

Нагадаємо, в ефірі передачі "Народ проти" на телеканалі "Україна 24" сталася перепалка між політиками Михайлом Добкіним та Бориславом Березою. Політики обговорювали вираз Олександра Корнієнко "корабельна сосна" та необхідність культурно висловлюватися про інших людей.




добкин

10 березня 2021, 20:38

Ну так он все верно сказал. Если бы янык оказался не ссыклом и вовремя раздавил мразей с майдана, как в свое время Китайцы на Тянь Ан Мыне своих мразей. То и украина сейчас была бы государством а не странным территориальным образованием.

Неянык

10 березня 2021, 19:42

Все мы знаем, что Добкин косит под юродивого... типа, с юродивого - какой спрос?!... неподсуден.... ибо невменяем...

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися