У Харківській ОДА готуються до транспортного та навчального локдауну

У ХОДА стривожені зростаючою статистикою захворюваності на коронавірус та напрацьовують заходи, які б змогли допомогти у протидії розповсюдженню Covid-19

В обладміністрації провели робочу групу з обговорення питань протидії розповсюдженню коронавірусу, про це повідомляє прес-служба ХОДА.
Оскільки в області стрімко зростає кількість хворих на коронавірус, Харківщині слід готуватися до посиленню карантинних заходів.

Заступник голови Харківської ОДА Михайло Черняк заявив, що враховуючи динаміку статистики із захворюваності в області, населення має бути готовим до транспортних обмежень та переходу навчальних закладів середньої та вищої освіти на дистанційне навчання.

"Конкретні обмежувальні заходи будуть розглядатися під час засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, проте ми повинні напрацювати фахові рекомендації та алгоритми, які допоможуть правильній організації карантину", - повідомив Черняк.

Він закликав людей відповідально ставитися до свого здоров'я, не зневажати засобами індивідуального захисту та не боятися приєднуватися до кампанії з вакцинації.

Під час засідання у ХОДА також підняли питання залучення додаткових працівники молодшого та середнього персоналу до роботи у "коронавірусних" відділеннях за контрактом. Крім того, було обговорено проблему розгортання більшої кількості ліжок та забезпечення закладів необхідною кількістю кисню та кисневих трас.

"Напрацьовані алгоритми дій будуть упроваджені під час заходів щодо боротьби з розповсюдженням хвороби, а проблемні питання, які вирішуються на рівні міністерств, будуть спрямовані у відповідні установи", - повідомили у ХОДА.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли про те, що у лікарнях не вистачає місць та лікарів, швидкі відмовляються госпіталізувати харків'ян, оскільки їх просто нема куда везти.



Светлана

18 березня 2021, 16:57

И не только школы закрыть но и детские сады. Многие родители не работают но продолжают водить детей, а сами ходят по магазинам и друзьям. Или могут школьника оставить дома а в садик привести ребенка, так как с двумя тяжелее. Я считаю что родители должны приносить справки с места роботы что они действительно работают и нуждаются в детском садике.

Марина

17 березня 2021, 22:57

Дети переносят ковид и др. Школы нужно было сразу закрывать. Все уже болеют, поздно..

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися