Проміжні вибори в Харківській області. ЦВК сформувала окружком

ЦВК сформувала окружком з проміжних виборів депутата від округу №179 під Харковом

На засіданні в п'ятницю, 24 січня, Центральна виборча комісія створила окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу №179 у Харківській області. Про це повідомляє ЦВК.

Комісія залишила без розгляду подання політичної партії “Єдина Країна” щодо кандидатури до складу окружної виборчої комісії, оскільки вказана партія не належить до суб’єктів внесення такого подання. Наступною постановою ЦВК утворила окружну виборчу комісію у складі 12 осіб.

Рішення прийнято після розгляду подань політичних партій, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України поточного скликання: “Європейська Солідарність”, “Опозиційна платформа - За життя”, "Слуга народу" щодо кандидатур до складу вказаної ОВК, кандидатури від яких до її складу включаються обов’язково. А також подань політичних партій – суб’єктів виборчого процесу, кандидатів у народні депутати України від яких було зареєстровано у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, та подання Голови Комісії щодо чотирьох кандидатур до складу цієї комісії, внесеного 24 січня 2020 року.

Нагадаємо, як повідомляв раніше портал "Коментарі. Харків", проміжні вибори депутата в окрузі №179 під Харковом відбудуться 15 березня 2020, кандидати зможуть висувати свої кандидатури з 16 січня.

За даними ЦВК, свої кандидатури потенційних нардепи зможуть висувати з середини січня до 3 лютого. До 13 лютого в Центрвиборчкомі прийматимуть документи від учасників виборів, а також оголошуватимуть рішення про реєстрацію кандидатів у депутати. Цей процес буде завершений до 18 лютого.

Зазначимо, проміжні вибори в Харківській області призначили, оскільки Олексій Кучер, який прийшов у Раду у цьому окрузі, достроково припинив повноваження народного депутата України. Відповідну заяву він написав у зв'язку з призначенням на посаду губернатора Харківщини.

Приєднуйтесь до нас у Telegram - Пульс Харкова - та будьте в курсі найцікавіших і важливих новин міста та Харківської області.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися