У Харкові зняли меморіальну дошку в пам'ять про Кернеса: син мера вилаяв того, хто її повісив

Харківська мерія звернулася в поліцію

Харківський депутат від партії ОПЗЖ Анатолій Родзинський повісив на стіну будівлі мерії меморіальну дошку в пам'ять про покійного Геннадія Кернеса. Вже через годину після цього табличку зняли працівники міськради. Про це розповів сам Родзинський на своїй сторінці в Faceвook.

nsDOC50JChjsdnw8Nre96keVT.jpg

"У мене з Кернесом було різне бачення на розвиток Харкова, ми були опонентами з багатьох питань, але за нього на двох крайніх виборах голосувало дві третини харків'ян! Тому я та інші небайдужі харків'яни вирішили взяти справу в свої руки і самі повісили пам'ятну дошку тричі меру Харкова Геннадію Кернесу як знак поваги до харків'ян і їх вибору! І просто людського ставлення до померлого мера! Однак дошка Кернесу втрималася на будівлі не більше години! (Дивіться відео). Я вважаю, що тільки Ігор Терехов міг дати вказівку зняти меморіальну дошку Геннадію Кернесу з будівлі міськради Харкова! І їм за це не соромно", - написав депутат.

При цьому Харківська міськрада звернулася до поліції, щоб притягнути до відповідальності ініціаторів та учасників такого заходу.

Перший заступник Харківського міського голови Олександр Новак заявив, що в Харкові існує процедура встановлення пам'ятних дощок, при якій на розгляд топонімічної комісії до міськради необхідно подати звернення і пакет документів.

Також на інцидент відреагував син Геннадія Кернеса.

"Зазвичай кажуть, що спека викликає запаморочення, але когось вона просто зводить з розуму. І, швидше за все, його, розуму, просто не було. Не можу по-іншому сприйняти витівку Родзинського. Психічно здорова людина так поводитися не може. Хоча, напевно, справа не в ньому. Людина, як каже Вікіпедія, - жива, наділена владою істота, підвладна соціально-історичній діяльності і культурі. Так, він всього-на-всього жива істота. Крапка", - написав Кирило Кернес.

Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу пішов із життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Його поховали 23 грудня на міському кладовищі № 2.




Остап

23 липня 2021, 10:56

Ничего не пойму. Родзинский постоянно конфликтовал с Кернес ом

Елена

23 липня 2021, 07:31

Родзинский знает, где засветиться. Две трети голосовали за Кернеса, значит на этой теме и можно о себе любимом напоминать. Что-то мужика понесло . То попугай, то мемориальная доска.....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися