Серія відставок в Харківській області змінює контекст виборів мера Харкова, - експерт

У Харківській області перед виборами мера Харкова змінюється політичний розклад

Після відставок топ-чиновників Харківської області кардинальним чином зміниться розклад сил напередодні позачергових виборів мера Харкова. Як повідомляє видання "Коментарі", про це на своїй сторінці в фейсбуці пише політичний експерт і журналіст Яніна Соколовська. У своєму коментарі щодо відставок голів Харківської облради Артура Товмасяната обласного управління Нацполіціі Андрія Рубеля вона зазначає, що обидва чиновники належали до найближчого кола екс-міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, який з кінця минулого року планомірно посилював свій вплив на Харків.

Експерт також безпосередньо пов'язує ці відставки з відходом з посади голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук, "яку називають людиною заступника голови Офісу Президента Кирила Тимошенко".

На думку Яніни Соколовської, розстановка керівництва Харкова та області здійснювалася в інтересах екс-міністра Авакова і заступника голови Офісу Президента Тимошенко. Завершити цей процес повинна була перемога на позачергових виборах мера Харкова секретаря міськради Ігоря Терехова, якому надавали підтримку Аваков і Тимошенко. Але після відставок у вищому обласному керівництві і ослаблення впливу Авакова на Харків передвиборні позиції Терехова, вважає експерт, теж серйозно ослабнуть.

"В даний час вся конструкція, яка повинна була забезпечити Терехову потужний адмінресурс і яку, мабуть, Аваков з Тимошенко вибудовували з кінця минулого року, звалилася. Разом з її обвалом тануть на очах шанси Терехова перемогти на виборах. Оскільки їх йому могли забезпечити тільки адміністративні можливості людей Авакова і Тимошенко на ключових посадах в області і місті ", - пише Яніна Соколовська.

Перш за все, вказує вона, Терехов втратив можливість використовувати "виборчі технології на межі дозволеного", адже така спроба може коштувати йому "в кращому випадку завершенням політичної і чиновницької кар'єри".

Серія відставок вищого керівництва Харківської області почалася 11 серпня підписанням Президентом Зеленським указу про усунення з посади голови Харківської обласної державної адміністрації Айни Тимчук. 19 серпня Харківська облрада відправила у відставку свого голову Артура Товмасяна, який перебуває під слідством у справі про хабар, а 20 серпня заяву про відставку подав начальник Харківської обласної Нацполіціі Андрій Рубель.

Читайте також на порталі "Коментарі" - явище тимчасове і. о. голови ХОДА збирається стежити за виборами мера Харкова.



Владимир. Харьковчанин. Ивановка. Для понимания.

21 серпня 2021, 19:56

Я тоже хотел по поводу выборов. Выбирать не из кого. Даже еслибы б даыл жив вы знаете кто. Воры.Воры. Я бы , но это мое мнение, а мнение основного , пока не вымершего контингента бабушек,любителей лавочек, голосовать за них ,голосовал бы за светличную. Есть много примеров ее работы

Татьяна

21 серпня 2021, 18:21

OBZ, человечный, то шо, з глузду з'iхав?

Татьяна

21 серпня 2021, 18:15

виктор , правильно! Не надо нам строить никаких прогнозов из Киева

Юрий

21 серпня 2021, 16:19

Терехова,на,кол

York

21 серпня 2021, 16:07

Как они надоели все эти уголовники со своими выборами. Честных выборов не будет ибо рыба гниёт с головы. Как все в верховной ЗРаде пролезли и все оказываются миллионерами были, а типа вышли с народа. Вся гыдота повылазила во York

виктор

21 серпня 2021, 12:24

соколовская ты в КИЕВЕ а я в ХАРЬКОВЕ живу, так-что не лезь со своим поросячим личиком в калашный ряд. Мы сами здесь разбберемся кого выбирать.

Самсон

21 серпня 2021, 08:49

Анжелика, уважающие себя люди на выборы не ходят и не участвуют в этом лохотрон. Тем самым не выбирают жуликов и не становятся пособниками корупции

Анжелика

21 серпня 2021, 07:47

Харьков - это город уважающих себя людей(в общей массе)!Выбор горожан принципиально из своих местных.Нет смысла иногородним претендентам пытаться втиснуться на посаду мера.Выбор будет между : Терехов,Добкин,Фельдман.,,Слугам ‘’ тут точно нечего делать!

Жора

21 серпня 2021, 07:25

У харьковчан одно упоминание об этом уродском названии и упоминании слова и выражении"слуга народа", а также"европейская солидарность" вызывает отвращение и отторжение. Они не принимают не то что какого либо другого кандидата кроме Терехова.Добкина ну и допустим Фельдмана а вообще весь остальной сброд собранный криворожском Шутом никогда не признают и выгонят в шею из города.В Харькове живут и работают нормальные адекватные люди и зарабатывают своим трудом.А эти пешки-прилипалы что хочет поставить Клоун который находиться сам под внешним управлением(своих мозгов и шагу ступить не хватает ума)город не примет.

Фантом

21 серпня 2021, 07:06

Педро, как и вся Украина!

Педро

21 серпня 2021, 06:39

Как ни крути, а итог будет один: как стояли харьковчане раком, так и останутся стоять.

Мазепа

20 серпня 2021, 23:18

Ну и что???

Мазепа

20 серпня 2021, 23:18

Ну и что???

Дед Миха

20 серпня 2021, 22:24

OBZ, а человеческим языком - слабо?!?

Дед Миха

20 серпня 2021, 22:20

Пани чубляться, а в мужиків доби тріщать!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися