Харківські чиновники підтримали відставку Разумкова

Більшість харківських депутатів підтримали відставку спікера

В Україні 7 жовтня від посади відсторонили спікера Верховної ради Дмитра Разумкова. Більшість харківських чиновників голосували за відставку, але є деякі цікаві винятки. 

Наприклад, Юлія Світлична утрималася від голосування, Олександр Фельдман взагалі не голосував, а Дмитро Шенцев був відсутній. Від харківських "слуг" утрималися Олександр Бакумов та Дмитро Мікіша. Всі інші рішення підтримали.

Контекст:

Спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова все-таки відправили у відставку. "Слугам народу" підставили плечі відразу дві фракції та дві депутатські групи. Всього кнопку "за" натиснули 284 народних депутатів.

Політтехнолог, експерт Українського центру суспільного розвитку Юрій Подорожній впевнений, що саме позиція Дмитра Разумкова стала причиною конфлікту з президентом Володимиром Зеленським і привела до відставки спікера Ради.

Зняття і призначення нового голови Верховної Ради відбудеться без затяжки, впевнений Юрій Подорожній. Поставлять "100% свою людину", яка не буде морочитися роботою за регламентом. Тим більше, що президент в Трускавці на зльоті "слуг" відкрито заявив, що саме регламент є причиною гальмування економічного розвитку.

Народних депутатів з фракції "Слуга народу", які сьогодні мають свою позицію і відмовляються голосувати за відставку голови Верховної Ради викликають в "ті чи інші приміщення", наприклад, на Банкову, де починають розповідати, що потрібно робити в парламенті, як голосувати. Як інформує видання "Коментарі", про це розповів Разумков.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися