Харківські депутати увійшли до нового об'єднання Разумкова

Разумков створив власне депутатське об'єднання

В Україні ексспікер парламенту Дмитро Разумков створив власне депутатське об'єднання "Розумна політика". Весь список чиновників, які увійшли до нього, політик опублікував у телеграм-каналі.

Разумков зазначив, що питання створення міжфракційного об'єднання вже розглядається керівництвом парламенту. Офіційно оголосять про його створення наступного пленарного тижня.

Усього до команди Разумкова увійшли 25 народних обранців, серед яких 21 "слуга народу", виключена з фракції Людмила Буймістер, а також двоє депутатів із "Батьківщини". Сам Разумков у списку під номером один. Два чиновники родом з Харкова: Олександр Бакумов та Дмитро Мікіша.

Контекст:

Ще 5 листопада стало відомо, що Дмитро Разумков має намір створити МФО "Розумна політика". Як видно з назви, лідером новоствореного об'єднання має стати ексглава Верховної Ради Дмитро Разумков.

Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що говорить такий крок колишнього глави парламенту і до чого він може спричинити. При цьому фахівці звертали увагу, що активну позицію проти команди президента займає дедалі більше політиків. До того ж рейтинги президента і його партії, що знижуються, збільшення тарифів за комунальні послуги явно не зіграє в такій ситуації на руку владі.

Після того, як буде офіційно оголошено про створення в парламенті нового об'єднання, швидше за все, порідіють лави не лише провладної "Слуги народу", а й "Батьківщини", що для багатьох стало несподіванкою. Також до ексспікера приєднається кілька позафракційних нардепів. Є серед них ті, хто має намір будувати з колишнім спікером парламенту нову партію, після чого йти на вибори.






Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися