За кого голосувати на виборах у Харкові: політолог розповів про перспективи політсил

Експерт оцінив шанси команди мера Геннадія Кернеса, пропрезидентських "слуг народу" і всіх тих, хто може вступити в майбутню політичну гонку в Харкові

В Україні в жовтні відбудуться місцеві вибори, до яких вже готуються харківські політики. Експерт Максим Гончаренко оцінив шанси команди мера Геннадія Кернеса, пропрезидентських "слуг народу" і всіх тих, хто може вступити в політичну гонку в Харкові.

“Ситуація цікава: Кернес намагається утримувати позиції, поки ОП "За Життя" набирає обертів. І якщо раніше було важко назвати силу, яка могла б конкурувати з командою мера – то зараз таке цілком можливо. Крім битви двох гігантів, у програмі ще вихід "в світ" нових автономних лідерів: Фельдман і Шарій. Але, тут питання вже в аудиторії та медійності їх партій. Якщо вони і можуть показати яскравий старт на місцевих, то домінувати у всьому – дуже малоймовірно", - вважає Гончаренко.

Експерт вважає, що "Слуга народу" спробує зайти відразу на все виборче поле і взяти широку аудиторію. Ідея, говорить Гончаренко, не нова, однак "пройшовший" один раз трюк не завжди виходить повторити.

"Причин, чому все погано – дві: немає загальновизнаного харківського лідера з лояльною аудиторією і резонансні рішення вже діючої команди Зеленського", - каже політолог.

Що ж стосується політсили п'ятого президента Петра Порошенка, за словами Гончаренка, проблема полягає в роздробленості електорату і відсутності видимої переваги. Є версія, що "ЄС" не робить ставку на нарощування аудиторії, а буде намагатися утримати вже лояльні їй округи. Та ж ситуація і з іншими великими силами патріотичного спрямування - говорить експерт.

“Домінувати на цьому полі починає сила екс-губернатора Юлії Світличної. На довиборах у 179-му окрузі вона бере більше 77% і не має наміру зупинятися. На відміну від різких лідерів-конкурентів, Світлична виглядає помірним і компромісним кандидатом. Патріотична аудиторія – її поле, і вона не викликає різкого відторгнення у опонентів з інших таборів. Загалом, буде цікаво", - резюмує Гончаренко.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися