"Не Олег Філімонов, але теж потішно": політолог прокоментував висунення Кучера в мери Харкова

Чинному губернатору Харківщини експерти не дають шансів пройти в мери міста

У Харкові від партії "Слуга Народу" буде балотуватися в мери чинний глава ХОДА Олексій Кучер. Подібне висунення схоже на те, що партія президента Володимира Зеленського в мери Одеси висунула кандидатуру головного "джентльмена" Олега Філімонова, пише політолог Антон Авксентьєв у своєму Facebook

Експерт зазначає, що швидше за все Кучера поставили кандидатом, щоб він і відповідав за передбачуване поразки партії, у якій монобольшість в Раді. Однак у лідера на пост голови - чинного градоначальника Геннадія Кернеса - монобольшість в міськраді. Більш того, Харків - єдине місто в Україні з такою ситуацією.

"В останній день літа президентська партія нарешті визначилася зі своїм кандидатом в мери Харкова - їм очікувано став глава обладміністрації Олексій Кучер. Не Олег Філімонов, звичайно, але теж потішно. Зручний для Кернеса опонент, що колекціонує токсичні інфоприводи (особливо "прислужилися" в цьому Кучеру його директори департаментів ХОДА). Схоже, що саме Кучер буде призначений крайнім за розгром "слуг" - мовляв, "Харків - це ти", не встиг за темпом реформ... На пристойний результат по місту ні в ОП, ні в місцевому штабі вже і не розраховують - змирилися зі статусом зеленого комсомолу Кернеса і розучують знамениту репризу Олени Воробей "Ну візьміть мене", щоб нав'язати в коаліцію", - пише Авксентьєв.

Політолог бачить єдиним конкурентом кандидата від ОПЗЖ. Особливо, якщо це буде Олександр Фельдман.

"Багато хто прогнозує, що восени саме ОПЗЖ піде в зростання на південному сході, особливо коли включиться на повну весь їх центральний зомбоящик. Вибирати будуть саме у Кернеса, і це одна з головних інтриг - чи завадить ОПЗЖ Кернесу створити монобольшість. Нагадаю, сьогодні Харків - єдиний обласний центр з однопартійною промерською більшістю. Багато в чому це стало можливо через недопуск до виборів до міськради "Опозиційного блоку" у 2015-му - зараз такий трюк неможливий. За "контрмайданну" молодшу аудиторію відповідає "Партія Шарія", але останній місяць відповідає якось не так яскраво - за серпень рейтинг трохи просів, і питання проходження знову підвіс (особливо в обласну раду) ", - додає політолог.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, заступник голови правління ГО" Харківський антикорупційний центр "Ігор Черняк балотуватиметься на пост Харківського міського голови за підтримки народного депутата України Юлії Світличної.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися