На 179 окрузі в Харківській області влада зареєструвала клона Світличної, - КВУ

Яну Світличну назвали кандидатом-клоном депутата Юлії Світличної

Після того, як депутат облради Юлія Світлична заявила про те, що буде балотуватися в нардепи від 179-го округу, в Комітеті виборців України заявили про відродження технології клонів. За словами голови КВУ Олексія Кошеля, свою декларацію від цього ж округу подала ще один кандидат, ім'я і прізвище якої співзвучні з даними депутата. Яну Світличну назвали кандидатом-клоном.

За словами Олексія Кошеля, під час минулих парламентських виборів влітку 2019 року влада постійно заявляла про велику кількість "двійників", які атакували кандидатів. Зараз, за словами голови КВУ, точно таку ж технологію вона застосовує вже до своїх опонентів. "Комітет виборців України звертає увага Центральної виборчої комісії на неприпустимість практики нечесної боротьби на виборах, можливих спроб маніпуляцій з метою впливу на результати голосування та необхідності забезпечення демократичного і прозорого виборчого процесу, - заявляє Кошель. - Нас турбує, що напередодні місцевих виборів 179-й округ можуть перетворити в черговий майданчик для відпрацювання політичних технологій на кшталт 205-го чернігівського округу або виборів міського голови Мукачева у 2004-му. Зараз все залежить виключно від влади. Чекаємо завершення реєстрації і рахуємо кількість двійників у бюлетені".

Як раніше повідомляли "Коментарі", депутат облради Юлія Світлична прийняла рішення балотуватися в нардепи від 179 округу, де, за її словами, потрібно багато чого зробити. "Людям необхідні увагу, захист, розвиток суспільства і вирішення конкретних проблем. Добре знаю це, бо народилася у Харківської області. Тут живу і працюю. Разом з людьми. Турбота і повага до людей – ось моя політика!", – написала на своїй сторінці в "Фейсбук" Юлія Світлична.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися