Місцеві вибори в Харківській області: стало відомо, скільки змінилося членів ТВК (інфографіка)

Найбільше змін на Харківщині зафіксовано в обласній виборчій комісії

У Харківській області за перший місяць роботи територіальних виборчих комісій змінилося 20% їх складу. Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.

Найбільше своїх представників у ТВК змінила "Опозиційна платформа - За життя" - 20 осіб. Всього 26 партій провели 94 заміни у 25 територіальних виборчих комісіях.

10 серпня Центральна виборча комісія вирішила сформувати особовий склад 1 обласної, 7 районних та 17 міських територіально виборчих комісій в Харківській області. З цього часу ЦВК підписала 11 постанов про зміни в складі ТВК. Станом на 15 вересня заміни членів ТВК відбулися у 25 комісіях.

Найбільше число замін відбулося в обласній ТВК. Там відзначається 10 замін з 18 членів комісії. Всього в обласній, районних, міських територіальних виборчих комісіях на Харківщині працює 451 особа. Протягом серпня - початку вересня складу членів ТВК змінився на 20,8%.

З 61 політичної сили, яка висунула своїх представників у ТВК, 26 провели заміни. Більше уявлень зробили "Опозиційна платформа - За життя" - 20 осіб, що становить 21,2% від усіх замін на Харківщині. Далі йдуть "За майбутнє" - 16 осіб і ВО "Батьківщина" - 10 осіб.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, для участі на місцевих виборах 2020 на Харкові кандидати та партії - суб'єкти виборчого процесу повинні платити грошову заставу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися