Жителі Харкова та області скаржаться на рекламу, яка дезінформує виборців

Правоохоронцям не вдалося предотваріть подібного роду кримінальні злочини

На великій відеоплатформі YouTube і в соціальних мережах запущена реклама, яка поширює фейки спрямовані на обман виборців багатьох партій. Це б'є по харківським політичним партіям, найбільше по виборцям Кернеса, ОПЗЖ, ЄС і Батьківщини. Про це передає Telegram-канал Слобожанський ліфтер.

Так, у відео йдеться про те, що можна одночасно голосувати за кілька партій в одному бюлетені. Однак це є неправдивою інформацією. Також, у ролику повідомляють про те, що, нібито, людям після 40 років не треба йти на вибори, тому що для них голосування тепер на дому. Це також є дезінформацією, відзначили в Telegram-каналі. Варто зазначити, що подібні дії є серйозним кримінальним злочином. Однак ні Центральна виборча комісія (ЦВК), ні правоохоронці ніяк не повідомляли про вжиті заходи, спрямовані на протидію такого роду дезінформації.

"Займається цим харківський штаб Слуги народу. Так вони намагаються знизити явку і зібрати голоси інших партій. Правоохоронні органи не діють", - йдеться в повідомленні Слобожанського ліфтера.

На думку інтернет-користувачів, протистояти подібним порушенням повинні всі партії спільно.

Раніше ми писали, що в Харкові невідомі скоїли напад на агітаційний намет кандидата в мери від Блоку Світличної.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися