Як поводяться харків'яни з "бланками" опитування від Зеленського (фото 18)

Деякі українці обурені проведенням і знущаються з бланків юридично недійсного опитування

Сьогодні в Харкові, як і в усій Україні, пройшли місцеві вибори. Поряд з ними президент України Володимир вирішив провести своє опитування "П'ять запитань від Президента України", пише Накипіло.

Багато українців незадоволені подібною ініціативою і не сприймають опитування навсправжки. Частина жителів Харкова і країни стали публікувати в мережу фотографії зі знущаннями з бланків опитування. Накипіло зробило підбірку найяскравіших прикладів зіпсованих листків з "П'ятьма питаннями від Президента України".

У виданні додали, що в опитування немає юридичного статусу, а деякі інтерв'юери не перевіряють, скільки разів ви заповнили листок. Журналіст Накипіло Віктор Пічугін додав, що на листках паперу немає ніякого захисту від підробки; люди, які проводять опитування, не просять ніяких документів - можна проголосувати двічі; інтерв'юери на різних ділянках відповідають по-різному щодо оплати. Хтось каже, що волонтер, хтось - що отримує "невеликі гроші".

picture

Цю ж інформацію підтверджує виборчий омбудсмен Громадянської мережі ОПОРА Юрій Чумак на своїй сторінці в Facebook. Його слова підтверджують сказане Накипіло.

Крім того, він звернувся до Володимира Зеленського з інформаційним запитом:

"Відповідно до ст. 34 Конституції України, Закону України "Про доступ до публічної інформації" та Закону України "Про інформацію", просимо надати наступну інформацію:

1. Яким законним чи підзаконним нормативно-правовим актом України визначено порядок такого опитування суспільства? В разі, якщо Президентом України приймався відповідний нормативно-правовий акт, прохання надати копію останнього.

2. Які органи влади, інші державні органи та структури залучатимуться до проведення даного опитування суспільства? Яку кількість осіб планується задіяти?

3. Скільки коштів буде виділено на організацію та проведення опитування суспільства 25 жовтня? Які джерела цього фінансування: державний бюджет, кошти міжнародних донорів, особисті накопичення певних осіб, гроші від благодійних фондів тощо? Прохання вказати відповідні суми витрат".


"І 23 жовтня з Офісу президента письмово повідомили про те, що… відповідь нададуть через 20 робочих днів з дати його надходження. Тобто, в команді Зе ще досі не визначилися, щО пояснювати широкому загалу про цю "ініціативу", - уточнив Юрій Чумак.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, по Харкову з'явилися перші результати екзитполів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися