У Харкові результати виборів намагаються "підігнати" під дані екзит-полу, - Спаський

Політсила заявила про численні порушення на дільницях, зафіксовані протягом ночі після голосування

За результатами паралельної обробки протоколів, отриманих спостерігачами партії "Опозиційна платформа - За життя" з 309 дільниць, що становить більше 50% від усіх 611 дільниць, результати вчорашнього голосування за кандидатів в депутати міської ради Харкова виглядають наступним чином:

"Блок Кернеса "Успішний Харків" - 36,94%;

"Опозиційна платформа - За життя" - 25,33%;

"Європейська солідарність" - 8,47%;

"Слуга Народу" - 8,43%;

"Партія Шарія" - 5,85%;

"Блок Світличної "Разом" - 5,75%.

Представники ОП-ЗЖ відзначають, що ці цифри категорично не відповідають даним екзит-полу, озвучених в ефірі програми "Ніч виборів з Савіком Шустером на каналі "Україна 24".

"Раніше ми відзначали численні порушення на дільницях, зафіксовані протягом ночі після голосування. Так в ході нічної інспекції спостерігачами ОП-ЗЖ були виявлені бюлетені, які не відповідали дійсності або зовсім ставилися до інших округів. Наприклад, це було виявлено на 364 дільниці", - розповів член політради партії "Опозиційна платформа - За Життя" Андрій Спаський.

Представники політсилт наголошують, що сьогодні ця негативна тенденція продовжилася - комісії затягують підрахунки протоколів, в окремих ділянках відсутні публічно розміщені протоколи з мокрими печатками. А на ділянках 336, 351, 356 було зафіксовано аномально високий відсоток голосів за "Блок Кернеса "Успішний Харків".

"Це - чергове свідчення того, що певні політичні сили намагаються маніпулювати результатами виборів і намагаються "підігнати" їх результати під дані "екзит-полу", який озвучив в телеефірі Савік Шустер", - зазначив Андрій Спаський.

Раніше повідомлялося, що в Харківській області станом на 00:00 26 жовтня поліція зареєструвала 272 повідомлення про порушення виборчого законодавства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися