Адмінресурс в дії: в Солоницівці у кандидата від Світличної намагаються вкрасти перемогу

У Харківській області опоненти Блоку Світличної "Разом!" вимагають перерахунку голосів

Кандидати від політичної партії "Блок Світличної" Разом! " в Харківській області відзначають масові порушення виборчого процесу. Про це повідомляють "Подробиці".

Так, кандидат на посаду голови Солоницівської селищної ради Андрій Литвинов заявив, що з найближчою суперницею від "Слуги народу" його, за попередніми підрахунками, відділяло буквально дві сотні голосів. А на ділянці - з найбільшим відривом його опонентка ініціювала перерахунок голосів.

"Є передумови того, що вони будуть намагатися при перерахунку голосів якомога більшу кількість бюлетенів зробити недійсними. На цій комісії у нас найбільший розрив між кандидатом від "Слуги народу" і мною дуже великий розрив ", - зазначив Литвинов.

За словами голови територіального виборчкому Світлани Самойленко, голоси все-таки перерахують, але коли саме це станеться - невідомо.

"Надійшла скарга, про те, що заповнений бюлетень був на ДВК без заповнення, протокол без цифр з мокрою печаткою. На підставі цього, надійшла скарга, ми її розглянули, винесли рішення перерахувати голоси. На цій ділянці. Це буде відбуватися, коли ми будемо приймати інші всі комісії", - розповіла Самойленко.

Крім того, на одній ділянці в Харкові спостерігачі зафіксували порожні протоколи.

"Ми виявили" протокол-пустушку ", який підписаний і поставлена печатка дільничними комісії, але там немає ніяких даних - він порожній. Фактично, бери заповнюй, що хочеш і малюй будь-які цифри. Це грубі порушення виборчого законодавства", - зазначив кандидат в депутати Харківської міської ради Дмитро Булах.

По всіх порушеннях виборчого законодавства кандидати і спостерігачі звернулися в поліцію.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, за даними попереднього підрахунку та екзит-полів, Блок Світличної "Разом!" проходить до всіх місцевих рад.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися