З Харківської виборчої комісії пропали протоколи підрахунку голосів

Причетним при доведенні провини загрожує до 7 років в'язниці

У Харкові відкрили кримінальне провадження за фактом звернення заступника голови територіальної виборчої комісії. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Чоловік повідомив, що 29 жовтня о 17:00 в приміщенні територіальної виборчої комісії, яка знаходиться на площі Героїв Небесної Сотні, пропали чотири протоколи підрахунку голосів та три постанови ДВК із зазначенням відповідальних за транспортування.

"Слідчі Основ'янського відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 158-3 (фальсифікація, підробка, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої урни, списку виборців або учасників референдуму) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув'язнення на термін від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 5 років", - роз'яснили в поліції.

Розпочато досудове розслідування, встановлюються всі обставини події.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, на цей час оброблено 80,51% голосів. Партія чинного міського голови набирає 28,7%. На другому місці ОПЗЖ - 23,7%, "бронза" - у "Блоку Світличної" Разом "- 16,7%. На четвертому місці -" Слуга народу "(16,1%). Станом на 21:00 четверга поки що не подолала прохідний бар'єр "Європейська солідарність" (4,8%).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися