Кернес може піти на лікарняний і це дасть харківському меру кілька місяців: експерт

Команда Харківського голови встигне за термін хвороби підготувати впізнавану політичну фігуру

У Харкові досі не з'явився новообраний мер міста Геннадій Кернес, який дотепер знаходиться на лікуванні в німецькій клініці "Шаріте". Політичний експерт Олександр Савченко розповів "Коментарям", що при такому положенні справ міському голові потрібно буде брати лікарняний, а поки всім буде правити його секретар.

Ситуація складна і неоднозначна, зазначає експерт. І якщо з Кернесом дійсно щось не так, то його команді потрібен час, щоб підготувати гідну заміну - впізнавану політичну фігуру. Лікарняний якраз дасть цей проміжок.

"Оскільки вибори відбулися, і диспозиція склалася (до міськради з результатом близько 38% пройшов "Блок Кернеса - Успішний Харків", якому складуть компанію ОПЗЖ, ЄС, СН, Партія Шарія і "Блок Світличної" Разом "- ред.) Будуть вибирати цього самого секретаря. І тільки після цього нам стане зрозуміло, яким є насправді стан справ зі здоров'ям Кернеса. Втім, він може піти на лікарняний, - каже Савченко. - Це дозволить виграти декілька місяців, за які його команду підготує зміну - впізнаваного харківського гравця. при цьому треба розуміти, що навіть в орбіті Кернеса одні дуже бояться його відходу, інші - дуже цього хочуть. Не виключаю, що нас очікує серйозна перебудова харківських еліт".

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Харкові порахували 100% бюлетенів по кандидатах на посаду міського голови. Харківська міська територіальна виборча комісія опрацювала 100% протоколів. Чинний мер Харкова Геннадій Кернес набрав 60,34% голосів. На другому місці опинився Олександр Фельдман з ОПЗЖ. Олексій Кучер від "Слуги народу" потрапив на третє місце, на четвертому - член "Європейської солідарності" Олег Абрамічев. Найменше голосів серед 14 кандидатів набрав кандидат від партії "Удар" Георгій Лаговський.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися