У Харківській області завели кримінальну справу на членів виборчої комісії

У ТВК кандидата зареєстрували на два несумісних поста

У Харківській області слідчі почали кримінальне провадження за фактом службової недбалості з боку посадових осіб територіальної виборчої комісії. Про це повідомляє відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

Заявника впевнений, що працівники ТВК зареєстрували чоловіка кандидатом на посаду Первомайського міського голови Лозівського району Харківської області та кандидатом в депутати Первомайської міської ради від однієї з політичних партій. При цьому останній тоді перебував на посаді керівника і члена правління іншої політичної партії.

В Первомайський відділ поліції надійшла заява від кандидата на посаду міського голови міста Первомайський з копією постанови слідчого судді Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 6 листопада 2020 про зобов'язання внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості, викладені заявником.

Слідчий вніс дані про подію до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Ведеться досудове розслідування.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, ЦВК назвала імена трьох новообраних мерів по районних центрах Харківської області. Центральна виборча комісія оприлюднила результати у себе на сайті. Представники ЦВК порахували 100% голосів по Богодухові, Змієві та Солоницівці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися