У Харкові суд визнав вибори до міськради недійсними: Ніхто осторонь не залишився

У Порошенка заявили, що слуги об'єдналися з ОпЗЖ

У Харкові суд прийняв позов кандидата в депутати від "Слуги народу" Олексія Ваца, і визнав вибори до міськради недійсними. Про це повідомили у виданні "Країна", посилаючись на главу пресслужби Харківської міської ради Юрія Сидоренко.

"Є дуже серйозні порушення виборного законодавства при встановленні результатів виборів до Харківської міськради", - пояснив Вац.

Сидоренко заявив, що рішення суду неможливо виконати без роз'яснень цього ж суду про те, як виконати це рішення. Оскільки вже близько 40 людини зареєстрували як депутатів Харківської міськради з чого незрозуміло що з цими людьми робити.

"Ми чекаємо роз'яснень суду. З тексту рішення зрозуміло, що буде потрібно перерахунок голосів. Про перевибори мови не йде. Написано:" Встановити результат виборів ". А це значить, що ми, згідно з рішенням суду, на сьогодні не маємо жодного обраного депутата, і, як наслідок, неможливо провести сесію міськради. Присяга мера поза сесією не може відбутися. Підозрюю, що дата 20 грудня, максимально допустима для проведення сесії, зрушиться ", - заявив Сидоренко.

Також в партії Петра Порошенка "Європейська солідарність" заявили, що ОПЗЖ і слуги в Харківській області об'єдналися і намагаються вкрасти голоси виборців і вплинути на результати виборів.

"Зараз немає сумнівів в тому, що події навколо Конституційного суду є акцією, інспірована спільними зусиллями ОПЗЖ як ініціатора конституційного подання та Офісу Президента, запропонував заздалегідь неконституційне рішення, що загрожує євроінтеграційним успіхам України", - заявили вони у себе в Facebook.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися