У Харкові знову скасували протокол міської ТВК з виборів до міськради

У територіальній виборчій комісії є два дні на оскарження рішення в апеляційному суді

Харківський окружний адміністративний суд частково задовольнив позов кандидата в депутати Харківської міської ради Олексія Ваца про скасування протоколу міської ТВК результатами виборів до міськради. Про це повідомляє Суспільне.

Однак, на цей час рішення ще не набуло чинності. Суд оголосив його пізно ввечері 17 листопада.

"Позов задовольнили частково, протокол від 14.11.2020 скасували та зобов'язали вчинити певні рішення суду дії. В іншій частині, зокрема про зобов'язання визнання виборів такими, що і призначення повторних виборів, відмовлено", - розповів представник ТВК в суді Антон Мартиненко.

У сторін тепер є два дні на оскарження рішення. За словами Мартиненка, міська ТВК швидше за все буде подавати апеляцію.

Скасувати новий протокол міської виборчої комісії в суді знову вимагав кандидат в депутати міськради від "Слуги народу" Олексій Вац. У коментарі Суспільному 17 листопада він пояснив свої вимоги так: "Є питання дотримання термінів насамперед, виконання того рішення, яке було до цього".

Олексій Вац заперечує, що судиться з міською ТВК для того, щоб відтягнути реєстрацію депутатів і сесію міськради. Він сказав, що такі висновки - це "хвора уява" і посилався на порушення комісією закону.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, Харківська міська територіальна виборча комісія заново оприлюднила список депутатів, яких обрали до Харківської міської ради за результатами виборів 25 жовтня 2020 року. Документ розмістили на сайті Харківської міськради. Список складається з 84 прізвищ відповідно до протоколу про результати виборів депутатів від 14 листопада. Цей протокол міська ТВК прийняла після скасування попереднього, від 5 листопада.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися