У Харкові вибори мера фактично повинні пройти раніше 28 березня - Юрист

ЦВК повинна відреагувати на неробство Харківської міської виборчої комісії

У Харкові повторні вибори градоначальника повинні пройти раніше 28 березня. Таку позицію висловив колишній заступник глави ЦВК Андрій Магера.

За словами юриста, покійний мер Геннадій Кернес практично не вступив на посаду. З цього випливає ряд змін, що стосуються майбутнього голосування

"По-перше, повинні бути призначено не позачергові, а повторні вибори Харківського міського голови. По-друге, не Верховною Радою України, а Харківської міської виборчою комісією. По-третє, не 28 березня 2021 року, а набагато раніше. По-четверте, не коштом державного бюджету України, а коштом бюджету Харкова ", - написав Магера.

Також він зазначив, що такі зміни відбуваються з частини першої статті 42 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", частина перша і друга стаття 5, частина третя і четверта статті 194, частина друга статті 195, частина друга статті 195, частина перша статті 209, частини четвертої статті 231, пункт 7 першої статті 280, статті 286 і 287 Виборчого кодексу України.

Отже, ЦВК як державний орган, що контролює дотримання виборчого законодавства по всій Україні, включно з містом Харків, повинен звернути увагу на неробство Харківської міської виборчої комісії, яке почалося 28 грудня 2020 року. ЦВК повинна якось відреагувати на це.

Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу пішов з життя міський голова Харкова Геннадій Кернес. Його поховали 23 грудня на міському кладовищі.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися