У Харківській області ведуть кампанію проти Світличної, - спостерігачі "ОПОРИ"

У Краснограді спостерігачі "ОПОРИ" виявили неправдиві листівки і газети проти кандидата в народні депутати Юлії Світличної

У ніч на 24 лютого в телеграм-каналі "Слобожанський ліфтер" з'явилася інформація про те, що в окрузі 179, від якого балотується в нардепи Юлія Світлична, розповсюджують друковану продукцію з ознаками чорного піару. Зокрема, вчора спостерігачі громадської мережі "ОПОРА" зафіксували поширення відповідних листівок і газет у поштових скриньках Краснограду.

Згідно з інформацією на офіційному сайті "ОПОРИ", листівки містять зображення Юлії Світличної разом з Петром Порошенком і Уляною Супрун. На листівках рясніють написи "Підтримай мого кандидата Юлію Світличну", "Продовжимо втілювати медреформу Супрун", "Юлія Світлична. Підтримую Українську православну церкву". Крім того, у поштових скриньках виявили газету "Мова, церква, перемога!", де надрукували нібито основні положення передвиборної програми кандидата у нардепи.

Громадські діячі говорять про те, що на друкованій продукції є відомості про компанію, яка виготовила ці фейки. Як зазначено на листівках і газеті, вони виготовлені на замовлення ПП "Маслов Валентин", відповідальний за випуск - Дмитро Степаненко, а надрукувало агітматеріали ТОВ "Промінь".

Довірена особа кандидата Юлії Світличної - Анатолій Попов - оцінив подію як маніпуляцію, щоб ввести в оману виборців.

"Кандидат Юлія Світлична не має абсолютно ніякого відношення до відповідних листівок. Це брудна технологія, яка використовується проти неї, щоб ввести в оману виборців. Є підроблені реквізити, якийсь ФОП замовляв рекламу і якесь неіснуюче суспільство друкує це. З приводу виявленого порушення ми звернулися із заявою в поліцію за ч. 1 ст. 157 Кримінального кодексу України перешкоджання вільному здійсненню виборчого права", - говорить Анатолій Попов.

До речі, відповідно до частини 10 статті 74 Закону України "Про вибори народних депутатів України", забороняється розповсюдження завідомо недостовірних або наклепницьких відомостей про партію або про кандидата у депутати, недостовірний характер яких встановлено у судовому порядку.

picture
picture

Як раніше повідомляли "Коментарі", депутат облради Світлична Юлія вирішила покращити життя не лише в рідному регіоні, але і України в цілому. Політик прийняла рішення балотуватися в нардепи від 179 округу, де, за її словами, потрібно багато чого зробити.
Також нагадаємо, що в рамках робочого візиту в Красноград Юлія Світлична зустрілася з представниками громади для вивчення проблем міста та пошуку їх вирішення у правовому полі. В ході візиту депутат Харківської облради відвідала місцевий ринок, а також побувала на місцевій агрофірмі "Пісчанська", що забезпечує сотні жителів Краснограда робочими місцями і має на балансі більше тисячі дійних корів, випускаючи продукцію на базі сучасних технологій.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися