Стала відома дата нових виборів мера Харкова, - ЗМІ

На пост нового міського голови є три потенційних лідери

Рада не встигне призначити вибори нового мера Харкова на березень 2021 року. Про це йдеться в тексті РБК-Україна "Кадри, облгази та МВФ: чим займеться Рада в новому політичному сезоні".

Видання посилається на першого заступника голови фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнко який заявив, що для проведення виборів в березні парламент повинен вже на наступному пленарному тижні назвати дату голосування. Якщо цього не зроблять, то вибори будуть в жовтні.

"Варіант з виборами на жовтень здається більш відповідним для будь-яких форм, охочих позмагатися за крісло харківського мера. Це дасть потенційним кандидатам набагато більше часу на підготовку. А (секретарю міськради Ігорю) Терехова, який, ймовірно, також вирішить взяти участь у виборчих перегонах - ще і додатковий час, щоб проявити себе, керуючи містом ", - сказано в матеріалі РБК-Україна.

Політолога Володимир Фесенко, стверджує, що є три основних політики, які потенційно можуть стати мерами Харкова.

"Це Терехов, але йому потрібен час на розкрутку. Очевидно, що захоче взяти участь у виборах Добкін. Думаю, буде балотуватися Фельдман, тому що у нього є амбіції та виросли шанси. Адже перемогти у Кернеса було практично нереально. І відкрите питання - чи буде брати участь Світлична, у якій непоганий рейтинг в області", - розповів Фесенко.

Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу  пішов з життя міський голова Харкова   Геннадій Кернес. Його будуть ховати 23 грудня. О 7:00 буде відспівування мера в Благовіщенському соборі. Триватиме церемонія 40 хвилин. Далі труну доставлять в Оперний театр, де з 9:00 до 13:00 всі охочі зможуть попрощатися з Геннадієм Кернесом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківському міському голові Геннадію Кернесу, збираються дати звання почесного громадянина. На честь Кернеса назвуть один із проспектів і поставлять пам'ятник. На думку Терехова, Кернес зробив такий внесок у розвиток в міста, якого не робив жоден мер, тому гідний увічнення. Це питання винесено на порядок денний для депутатів міськради.



Николай

21 січня 2021, 19:59

Если бы было по другому, люди его больного не выбрали опять мэром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися