Верховна Рада вимагає від Харківської міськради відсутні документи для виборів мера

Виборчий процес буде стартувати не раніше осені

Депутати Верховної Ради звернулися до мерії Харкова і попросили надати їм відсутні документи для виборів міського голови. Таке рішення прийняли на засіданні з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, пише Newsroom.

Питання призначення виборів міського голови в Харкові народні обранці розглядали 27 січня. Члени парламентського комітету заявили, що в зараз винести питання в сесійний зал неможливо через те, що мерія не дає всі необхідні документи. Наприклад, міськрада мала взяти до відома факт смерті Кернеса, однак не зробив цього. На думку частини депутатів ВР навмисно.

Члени парламентського комітету Верховної Ради вимагатимуть від мерії документи, яких не вистачає для того, щоб почати вибори мера. Видання пише, що вибори таким чином відбудуться точно не раніше осені.

Згідно із законом, їх можуть призначити на останню неділю березня або жовтня. На підготовку закон відводить не менше 90 днів. На цьому тижні сьогодні останній повноцінний пленарний день. У п'ятницю у ВР буде короткий пленарне засідання і година запитань до Кабміну. Сесію планують закрити вже о 12:00.

Нагадаємо, в німецькій клініці "Шаріте" після ускладнень від коронавірусу  пішов з життя міський голова Харкова   Геннадій Кернес. Його будуть ховати 23 грудня. О 7:00 буде відспівування мера в Благовіщенському соборі. Триватиме церемонія 40 хвилин. Далі труну доставлять в Оперний театр, де з 9:00 до 13:00 всі охочі зможуть попрощатися з Геннадієм Кернесом.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківському міському голові Геннадію Кернесу, збираються дати звання почесного громадянина. На честь Кернеса назвуть один із проспектів і поставлять пам'ятник. На думку Терехова, Кернес зробив такий внесок у розвиток в міста, якого не робив жоден мер, тому гідний увічнення. Це питання винесено на порядок денний для депутатів міськради.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися