Замзамич Блідий і Дон Марксович. У мережі з'явилися комікси, що висміюють харківських політиків (ФОТО)

Усі персонажі у коміксах вигадані, але дуже подібні на справжніх політиків Першої столиці

У Харкові з'явилися комікси, які описують вибори мера Харкова. Їх робить новий проєкт "Престол 1-ї столиці", який з'явився нещодавно в мережі. Він у вигляді коміксів описує останні політичні події Харкова та найбільшу увагу приділяє майбутній боротьбі за мерське крісло, повідомляє MyKharkov.

Автори літопису у картинках кажуть, що їхні комікси, базуються на "нереальних подіях", але підкреслюють, що будь-яка подібність на справжніх головних героїв схвалюється.

В описі проєкту йдеться, що він створюється "групою харків'ян, яким небайдуже майбутнє їхнього міста і які не обділені почуттям гумору".

"Це спроба поглянути на міську політику та вибори під нетиповим кутом, осмислити всі серйозні речі, що відбуваються, з гумором. Ми хочемо популяризувати політичні процеси, аби харків'яни розуміли їх та робили свідомий вибір. Якщо хтось з героїв наших коміксів вам буде видаватися знайомим, навіть не сумнівайтеся - це не випадково. Але ми й не збиралися образити когось з реально живих зараз людей", - розповідають автори проєкту.

З першими випусками можна ознайомитися тут.

Героями мальованих історій є вигадані персонажі: Замзамич Блідий, Містер Пуфік, Дон Марксович та Арсеній Бабаків. Втім їхні зображення дуже нагадують справжніх фігурантів вже фактично розпочатих виборчих перегонів - Ігоря Терехова, Павла Фукса, Михайла Добкіна та Арсена Авакова.

Автори пообіцяли, що комікси виходитимуть регулярно, поки триватиме передвиборча компанія.

Верховна Рада офіційно ще не затвердила дату проведення виборів мера Харкова, проте Комітет з питань організації державної влади та місцевого самоврядування рекомендував призначити їх на 31 жовтня 2021 року.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що заступник голови ОП Кирило Тимошенко розповідав, що документи необхідні для призначення позачергових виборів, загубилися дорогою до Верховної Ради з Харкова.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися