Якщо поставити крапку в питанні проспекту Жукова, у Терехова не буде на чому піаритися, - експерт

Експерт: Терехов просто піариться на темі проспекту Жукова

Відома журналістка заявила, що в.о. мера Харкова Ігор Терехов абсолютно не зацікавлений ставити крапку в питанні існування проспекту Жукова, інакше представники мерії домагалися б в суді відстоювання позиції мерії з цього питання. Про це на своїй сторінці в Facebook написала журналіст Яніна Соколовська.

За словами журналістки, керівництво міста нібито не сильно горіло бажанням відстоювати право на існування назви проспекту Жукова, оскільки представники мерії не прийшли на суд, який скасував рішення мерії про перейменування проспекту Петра Григоренка у проспект Жукова.

"І зрозуміло чому: Терехов при кожному зручному випадку клянеться-божиться, що відвоює колишня назва проспекту, але на судові засідання ні він, ні його представники при цьому не ходять", - пише Яніна Соколовська.

Також на думку Соколовської це змушує думати, що Терехов нібито використовує сюжет з проспектом Жукова-Григоренка виключно як елемент передвиборчої риторики, думаючи, що частини електорату це приємно чути.

"Судячи з реальних дій, Терехов вважає за краще просто злити тему проспекту. Для того, щоб мати вагомі аргументи в суді, йому слід було б організувати громадські слухання про зворотне перейменування. Але якщо на слуханнях більшість харків'ян скажуть "за Жукова", то Терехов автоматично стає ворогом проєвропейським харків'янам, а він розраховує на їх голоси у другому турі виборів мера. Якщо переможе назву "генерала Григоренка", то Терехов стане ворогом іншій частині електорату", - заявила Яніна Соколовська.

Крім цього журналістка вважає, що Терехову явно вигідна невизначеність в питанні перейменування проспекту, але попіаритися на цій темі він завжди готовий. Соколовської резюмувала, що якщо в зазначеному питанні поставлять крапку, то Терехов позбудеться теми для піару.

Нагадаємо, 24 лютого на сесії Харківської міської ради депутати підтримали повернення проспекту Петра Григоренка імені Георгія Жукова. При цьому 24 травня на засіданні суду без представників міськради суддя заслухала позиції трьох позивачів. А Вже 10 червня 2021 року Харківська окружний адміністративний суд скасував рішення мерії про перейменування проспекту Петра Григоренка у проспект Жукова. При цьому юристи Харківської міськради на засідання суду знову просто не з'явилися.

Раніше політичний експерт Кирило Молчанов також заявив, що Ігор Терехов тільки обіцяє повернути проспекту ім'я Жукова, але робити він цього не буде, і використовує ці обіцянки як піар і маніпуляції.





Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися