Михайло Добкін: Для мене Харків - найкраще місто в Україні, але є проблеми, які потрібно вирішувати

Попри унікальну самобутність і розвиток Харкова, в місті багато проблем, особливо у сфері комунальних послуг і ЖКГ

Лідер громадської організації "Наш Дім - Харків", міський голова Харкова (2006-2010) Михайло Добкін вважає Харків містом, якому в певних сферах вдалося стати навіть кращим, ніж Київ. Про це він сказав, спілкуючись із відвідувачами під час відкриття нових хабів у понеділок, 28 червня.


"Харків класний, Харків потужний, Харків відрізняється від інших міст. У нас багато таких речей, які не зміг створити навіть Київ. У нас немає річки, але ми крутіші, ніж Дніпро. Нехай вони не ображаються на мене", - зазначив Михайло Добкін.


При цьому політик не приховує, що водночас є і достатньо проблем, які потрібно вирішувати. За його словами, в першу чергу, це стосується сфери охорони здоров'я.


"Міській владі необхідно змінювати пріоритети й більше звертати увагу на систему охорони здоров'я. Потрібно збільшувати фінансування. Вміти розставляти пріоритети - головне завдання мера міста", - сказав Добкін.


За його словами, в Харкові потрібно створити власні потужні центри з діагностики населення: "Прерогатива міста - створити умови для лікарів і людей. У місті має бути три великих діагностичних центри для дорослих і один - для дітей".


Також багато проблемних точок у житлово-комунальному господарстві, зокрема це стосується системи водопостачання. За його словами, необхідно модернізувати очисні споруди, а також комплексно міняти труби. Крім того, потрібно залучати бізнес.


"Стан наших комунальних підприємств, які займаються наданням послуг у житлово-комунальній сфері, залишає бажати кращого", - зазначив міський голова Харкова у 2006-2010 рр.


Він нагадав, що у 2006 році в його каденцію мером він ініціював і провів реформу сфери ЖКГ, ліквідувавши ЖЕКи й створивши компанію "Жилкомсервіс".


"Ми створили компанію "Жилкомсервіс", яка виступає в ролі замовника. Вона наймає для виконання робіт тих, хто повинен прибирати вулиці, вивозити сміття, обслуговувати внутрішньобудинкові мережі. Робити все те, за що стягується квартплата", - зазначив Михайло Добкін, додавши, що питання про те, як ця система сьогодні працює, потрібно задавати міській владі.


Михайло Добкін також розповів, що команда "Наш Дім - Харків" випускає щотижневу газету "Час Добкіна", яка пише і буде писати правду про те, що відбувається в Харкові.


"Ми зібрали прекрасний колектив, який створює цікаву газету для харків'ян. При цьому там ніхто нікого не поливає брудом. Але там кажуть на біле - біле, на чорне - чорне", - підсумував Михайло Добкін.


Більш того, в газеті цілі розділи будуть присвячені різним проблемним питанням усіх сфер життєдіяльності міста. Він закликав небайдужих харків'ян приходити в "ДОБКІН ХАБ" і приєднуватися до команди "Наш Дім - Харків", щоб спільними зусиллями повернути Харкову розвиток, стабільність і порядок.


Міські простори працюють щодня з 09:00 до 18:00: 


"ДОБКІН ХАБ" "Холодна Гора" (Григорівське шосе, 67);

"ДОБКІН ХАБ" "Олексіївка" (вул. Целіноградська, 58а);

"ДОБКІН ХАБ" "Гіршмана" (вул. Гіршмана, 19);

"ДОБКІН ХАБ" "Плеханівська" (вул. Плеханівська, 126);

"ДОБКІН ХАБ" "Салтівка" (вул. Академіка Павлова, 160к).




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися