У Харкові розпочалася передвиборча кампанія: все, що потрібно знати

У Харкові стартували вибори мера

У Харкові 11 вересня згідно з календарним планом почалася кампанія по проведенню позачергових виборів харківського міського голови. Зазначений план затвердила Центральна виборча комісія.

Висувати кандидатів будуть з 21 до 30 вересня. Вже до 8 жовтня територіальна комісія повинна оприлюднити списки кандидатів. Саме голосування триватиме 31 жовтня з 08:00 до 20:00. Результати виборів повинні оголосити до 12 листопада.

Контекст:

 У Харкові "Європейська солідарність" вибрала свого кандидата на пост мера. Претендентом став Олександр Скорик. Петро Порошенко під час візиту до Харкова підтримав вказане рішення партії. За словами Петра Порошенка, Олександр є політиком, волонтером, господарником і громадським діячем. 

 У Харкові 28 серпня відбулося голосування за єдиного кандидата від демократичного табору, який буде представляти всі проукраїнські сили відразу. Вибір партій упав на Костянтина Нємічєва. Вибирали претендента на пост мера представники "Нацкорпусу", "Правого сектора", партій "Акцент", "Демсокира" та "Голос".

 Вибори міського голови Харкова відбудуться 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову №5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства. "За" проєкт постанови проголосували 249 народних депутатів.

 Зараз обов'язки голови після смерті Геннадія Кернеса виконує Ігор Терехов. Від ОПЗЖ на вибори піде Анатолій Родзинський. Крім цього, активну політику перед голосуванням продовжує Михайло Добкін.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися