Терехов ховає всі свої багатомільйонні статки у найближчих жінок, - розслідування

Журналісти заявили, що Терехов один з найбагатших людей Харкова

В рамках проєкту "Ціна питання" журналісти випустили розслідування "Улюблені жінки Ігоря Терехова". Відповідний відеоролик з'явився на YouTube.


Авторів розслідування збентежило, що декларація у Терехова досить скромна. Вони запевняють, що Терехов нібито записав всі свої активи на колишню дружину, нинішню супутницю і маму.

"Згідно з даними з відкритих реєстрів, Вікторія Терехова (мама) є засновником відразу декількох компаній, при цьому живе в досить скромному будинку в центрі міста на вулиці Чернишівській. Судячи з документів, квартиру площею 70 квадратних метрів 88-річна бізнесвумен ділить з сином - Ігорем Тереховим, правда - за гроші, здаючи йому в оренду 29 квадратних метрів", - стверджують автори розслідування.

Крім цього відзначається, що Олена Винник (колишня дружина Терехова) є співвласницею "кисета" найбільшої мережі кіосків з продажу сигарет в Харкові. Мережа тільки за 2020 рік заробила майже 2 млрд грн. Варто відзначити, що крім Винник засновниками фірми є люди з найближчого оточення глави МВС Арсена Авакова - Ігор Котвицький, Вардан Восканян і Вадим Бешанов.

Також Олена Винник до недавнього часу володіла однією з найвідоміших мереж приватних клінік - "Он Клінік". Але зовсім недавно вона передала бізнес в руки депутата Харківської облради Анни Кузнєцової, яку Ігор Терехов називає своїм "близькою людиною". Саме з нею у квітні 2021 року Терехов відпочивав в Туреччині. Сам чиновник заявив, що це була ділова подорож.

"Компанії Винник передали компаніям Кузнєцової свої медичні центри - наприклад, "Он клінік" біля метро Пушкінська перейшов від "Він Клінік Харків" (де Винник так і залишилася співзасновником) до новоствореного "Медікал Адванст", де співзасновником з часткою в 45% стала вже Кузнєцова", - йдеться в розслідуванні.

Журналісти також згадали Ладу Крімеран, у якій, згідно з декларацією Терехова, він позичив у 2017 році 15 млн грн. Лада є співвласницею фінансової групи "Фінекс", куди входить харківська компанія з управління активами "Фінекс-Капітал". І на ці ж гроші у цій же компанії Терехов купив інвестиційні сертифікати, які за пів року принесли йому 5,5 млн грн. Дивідендів або майже 100% річних.

"І, нарешті, п'ята жінка в списку фавориток Терехова - Олена Котельникова, на яку оформлений автомобіль Mercedes-Benz GL 350 і яким, згідно з офіційною декларацією чиновника, користується виконуючий обов'язки мера. Котельникова - приватна підприємниця з Харкова, яка займається пошиттям одягу. Але це явно не основний бізнес - завдяки щасливому випадку, вона була співвласницею одного з медичних центрів "ОН клінік" - у Полтаві. А до цього значилася партнером матері і колишньої дружини Терехова у фірмі "Вітеко". Близький зв'язок з Котельниковою пояснюється просто: це дружина Сергія Піженка - брата ексдружини Терехова Олени Винник", - кажуть журналісти.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року. Відповідну постанову №5292 прийняла Верховна Рада України на позачерговому засіданні 30 березня. Текст постанови доступний на офіційному сайті державного відомства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися